AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2019

Μ. Λογοθέτης: Προς άμεση αναχώρηση από τα νησιά 1.000 αιτούντες άσυλο


Τη μετακίνηση περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα προγραμματίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη, ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στην αποσυμφόρηση της Σάμου.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μετακίνηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου "μεγάλου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Αιγαίου προς χώρους υποδοχής με αναλογική διασπορά σε όλες τις περιφέρειες της ενδοχώρας" υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως "κινηθήκαμε με σχέδιο στο μεταναστευτικό και προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών... Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που θα περίμενε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, που ξεπερνά την Ελλάδα, σε τρεις μήνες... Χρειάζεται να δείξουμε ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα μεγαλύτερη συνέπεια στη φύλαξη των συνόρων... Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους για το θέμα, αλλά δεν υπάρχει όση στήριξη θα ήθελα. Το ζήτημα είναι να μειώσουμε τις ροές και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστρέφουν και δεν αξίζει να πληρώσουν τους διακινητές γιατί θα χάσουν" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΜΠΕ

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com