AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2019

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συμπαράσταση στον δήμο Ανατολικής Σάμου

Φωτογραφία: Δήμος Δυτικής Σάμου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμο Ανατολικής Σάμου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Δυτικής Σάμου, με αφορμή και τα προ ημερών επεισόδια στην πόλη και το ΚΥΤ. Θα συμμετάσχει, μάλιστα, στη διαμαρτυρία της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά, σε αυτό αναφέρει:

"Συμπαραστεκόμαστε στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για το πρόβλημα έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει, λόγω του εγκλωβισμού τεράστιου αριθμού προσφύγων - μεταναστών στο υπάρχον ΚΥΤ (το οποίο λειτουργεί  στα  όρια της πρωτεύουσας) και δηλώνουμε ότι θα μας έχει αρωγούς στις όποιες προσπάθειες του, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τον άμεσο απεγκλωβισμό των υπεράριθμων και τη μεταφορά τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Στηρίζουμε τα μέχρι σήμερα αιτήματα των συλλογικών φορέων του νησιού που αναφέρονται στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού, με έμφαση στην επιτάχυνση χορήγησης ασύλου στους αιτούντες, αλλά κυρίως στην κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. -- Τουρκίας, που έχει ως συνέπεια τον εγκλωβισμό προσφύγων - μεταναστών στη Σάμο και στα άλλα νησιά με τραγικές συνέπειες για όλες τις πλευρές.

Τέλος, στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη μείωση των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στο νησί μας, που θα διέπονται από τις αρχές του διεθνούς δικαίου, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού".

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον δήμο Ανατολικής Σάμου για τα πρόσφατα γεγονότα και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, ο δήμος Δυτικής Σάμου συμμετέχει στη διαμαρτυρία που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα στο Βαθύ, με κλείσιμο των υπηρεσιών του στις 12:00 και συμμετοχή του στη συγκέντρωση φορέων και δημοτών την ίδια μέρα στις 16.00 στην πλατεία δημαρχείου, στην πόλη της Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com