AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Φεβ 2019

Η Κ.Ν.Ε Σάμου για τις εξελίξεις στο σχολικό συγκρότημα ΓΕ.Λ-ΕΠΑ.Λ Καρλοβάσου


Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ) και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Καρλοβάσου, που υπέστησαν σημαντικές φθορές από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Σάμου της Κ.Ν.Ε.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα εξής:

"Εδώ και τώρα να γίνει η πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων έργων θωράκισης του σχολικού συγκροτήματος με ευθύνη του κράτους!

Οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αγώνων και των διεκδικήσεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων μπαίνει εμπόδιο στην λειτουργία τους και το εκπαιδευτικό έργο που μπορούν να προσφέρουν, ενώ ταυτόχρονα δικαιώνουν τους μαθητές του ΕΠΑΛ που από την αρχή της χρονιάς διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και ποιότητα μόρφωσης!

Οι εικόνες με τα ρήγματα και τις κατολισθήσεις πίσω από το σχολικό συγκρότημα, δεν είναι αποτέλεσμα απλώς των έκτακτων καιρικών φαινομένων αλλά της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της μη συντήρησης των σχολικών κτηρίων, των υποδομών, και της απουσίας ολοκληρωμένης μελέτης για τη δημιουργία νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων. Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αφού από την έναρξη της σχολικής περιόδου, παρουσιάστηκαν αντίστοιχα προβλήματα που οδήγησαν ακόμα και σε τραυματισμούς μαθητών σε όλη τη χώρα.

Δεν φτάνουν οι τεράστιες ελλείψεις των σχολείων του νησιού, τα έξοδα των οικογενειών για να μπορούν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στη γνώση, τώρα μπαίνει σε κίνδυνο και η ίδια τους η ασφάλεια.

Η κοροϊδία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Δήμου και Περιφέρειας “πάει σύννεφο”!

Όλα αυτά ούτε συμπτώσεις είναι, ούτε ήρθαν “ουρανοκατέβατα”! Η αιτία τους βρίσκεται στο ότι σήμερα το σχολείο, η Παιδεία συνολικότερα, αντιμετωπίζεται ως κόστος και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως άξιο συνεχιστή του έργου των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η έλλειψη ουσιαστικής μελέτης για σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, που θα παρέχουν αίθουσες, πολυχώρους και εργαστήρια υψηλού επιπέδου, πάνε χέρι χέρι με την απαξίωση της ολόπλευρης, της γενικής μόρφωσης, την μετατροπή του σχολείου σε ένα άχαρο εξεταστικό κέντρο, στην παραπέρα υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Όλα αυτά έχουν ως κοινό παρονομαστή το σχολείο, πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εφησυχασμός από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας είναι τουλάχιστον επικίνδυνος! Δεν επιτρέπεται οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, το γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, να απορρίπτουν προκλητικά τους σοβαρούς προβληματισμούς που βάζουν γονείς και μαθητές! Είναι απαράδεκτο οι δημοτικές αρχές να κάνουν πρόχειρες εκτιμήσεις, βασιζόμενες σε “επιφανειακούς” ελέγχους, όταν οι ίδιες οι εικόνες μιλούν από μόνες τους! Δεν επιτρέπεται το 2019 να δηλώνουν ότι “τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη που θα σταματήσουν οι βροχές”!

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στηρίζει από την πρώτη στιγμή τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών!

Καλούμε τους μαθητές να απορρίψουν στην πράξη όσους τους καλούν να συμβιβαστούν με τα μόνιμα προβλήματα. Να δυναμώσει τώρα η συζήτηση μέσα στα 5μελή και 15μελή, τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων και να μπει στο προσκήνιο η συγκροτημένη διεκδίκηση όλων όσων έχουν ανάγκη εν έτη 2019 οι μαθητές για να μορφωθούν ολοκληρωμένα και με ασφάλεια. Η οργάνωση, η συζήτηση και η κοινή διεκδίκηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών μπορεί να εξασφαλίσει την ουσιαστικά απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων τους. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Η ανάγκη για ολόπλευρη γνώση, για σύγχρονο σχολείο που δεν θα κοιτά τους μαθητές και τους γονείς στην τσέπη και θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη συνέχεια να μπει στο στόχαστρο των διεκδικήσεων μας!

Διεκδικούμε:
  • Άμεσα, εδώ και τώρα, με ευθύνη του κράτους να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του σχολικού συγκροτήματος και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες!
  • Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών να εξασφαλιστούν αίθουσες σε ασφαλές σημείο για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα απρόσκοπτα, με ευθύνη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής!
  • Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η μεταφορά τους σε κάποιο άλλο σχολείο της Σάμου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ούτε 1 €υρώ από την τσέπη των μαθητών και των οικογενειών τους".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com