AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Φεβ 2019

Απάντηση Κατρακάζου σε Βίτσα για τα περί "μη συνεργασίας"


Στις επικρίσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, στη Βουλή σε βάρος του απάντησε άμεσα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος. 

Ο υπουργός έκανε λόγο για "διαχρονικό γεγονός"- τη μη συνεργασία κυρίως της αντιπεριφέρειας στο να διαμορφωθεί ένας άλλος χώρος - γιατί το ΚΥΤ στην ουσία κρέμεται πάνω από το Βαθύ - ο οποίος θα ήταν πιο απλόχωρος και πιο άνετος και όπου θα μπορούσαν τα πάντα να λειτουργήσουν καλύτερα".

Σχολιάζοντας την αναφορά αυτή του κ. Βίτσα, ο κ. Κατρακάζος σημείωσε:

"Δεν είμαι «συνεργάσιμος», είπε ο υπουργός, κ. Βίτσας, στην απάντησή του στη Βουλή στον βουλευτή Σάμου!
 Δεν διευκρίνισε, όμως, σε τι πρέπει να είμαι συνεργάσιμος...;

Προφανώς δεν είμαι συνεργάσιμος, γιατί με συνέπεια και επιμονή μεταφέρω τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, της οποίας είμαι εντολοδόχος, χωρίς να κάνω πίσω. Εγώ προφανώς και όλοι οι συμπατριώτες μας φταίμε που:

Η από το προηγούμενο χρόνο εξαγγελθείσα αποσυμφόρηση ναυάγησε, που οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες κάθε λίγο και λιγάκι παίρνουν δίμηνη παράταση.

Εμείς φταίμε που οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε ένα Κέντρο που θα έπρεπε προ καιρού να έχει κλείσει! Όσο και εάν προσπαθείτε να διχάσετε την τοπική κοινωνία, αλλά και να την παραπλανήσετε, με συνεχείς υποσχέσεις και αναβολές, η αλήθεια είναι μια: Δεν πάει άλλο!

Ακούστε τη φωνή των κατοίκων, που δεν αντέχουν άλλο και δεν πιστεύουν στις νέες υποσχέσεις σας και δώστε λύση στο δράμα αυτών των ανθρώπων, που παρά τη θέλησή τους έχετε εγκλωβίσει στα νησιά μας" τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com