AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ρεπορτάζ στον "Alpha" η έλλειψη ασθενοφόρων στη Σάμο


Τα δύο νέα τραγικά περιστατικά που καταγράφηκαν πρόσφατα στη Σάμο, όταν η έλλειψη ενός δεύτερου ασθενοφόρου στο νησί στάθηκε πιθανότατα μοιραία για άλλους δύο πολίτες, αποτέλεσαν αφορμή για ρεπορτάζ της τηλεόρασης του "Alpha" στο βραδινό δελτίο του Σαββάτου.

Σε αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα η δυσλειτουργία του συστήματος υγείας στη Σάμο,  κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την υποστελέχωση των πληρωμάτων του Ε.Κ.Α.Β, που αναδείχθηκε αρνητικά και πάλι, όπως και στην περίπτωση του θανάτου του Νίκου Κλώθου στον Άγιο Κωνσταντίνο - η χήρα του οποίου μιλά στον "Alpha".

Αυτή τη φορά ήρθε στο φως μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα Βουλγάρα ποδηλάτισσα και το καρδιακό επεισόδιο 60χρονου την ίδια ώρα, και στις δύο περιπτώσεις στο Πυθαγόρειο.

Στο Ε.Κ.Α.Β παρέπεμψε ο διοικητής του τοπικού νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης, ενώ ο διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β στο Αιγαίο Μανόλης Τσανικλίδης ανέφερε ότι τέσσερα άτομα θα προσληφθούν ως πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β στη Σάμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το ρεπορτάζ του "Alpha", από το χρονικό διάστημα 34' 36" έως 36' 46".

Σχετικά, πάντως, με την τελευταία αναφορά στο ρεπορτάζ του "Alpha" να σημειωθεί ότι στην πραγματικότητα η αρχική παραίτηση του κ. Παπαγιαννίδη μετά το τροχαίο στον Άγιο Κωνσταντίνο δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, ο διοικητής του Ε.Κ.Α.Β παραιτήθηκε για να πολιτευτεί και έκτοτε το Ε.Κ.Α.Β παραμένει ακέφαλο.