AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2014

"Ανατροπή": "Τέσσερα Ταμεία στον Δήμο Σάμου: Σωστό ή Λάθος;"


Θέση απέναντι στις πρόσφατες αναφορές του Δημάρχου Σάμου ότι στον Δήμο Σάμο λειτουργούν τέσσερα Ταμεία πήρε ο συνδυασμός "Ανατροπή".
 
Όπως αναφέρει η "Ανατροπή", "στις 29 Οκτωβρίου, στη συζήτηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, ο δήμαρχος Σάμου ανέφερε χαρακτηριστικά: 'Είναι αδιανόητο σε ένα νησί με πληθυσμό μόνο 33.000 κατοίκων να υπάρχουν 4 ταμεία. Πρέπει να υπάρχει ένα. Και να βρεθούν άλλοι τρόποι πληρωμής. Π.χ. στις τράπεζες, στα ταχυδρομεία...'.

Στις 15 Δεκεμβρίου, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Σάμου τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά: 'Ο μόνος δήμος στη Μεσόγειο που έχει τέσσερα ταμεία, είναι αυτός της Σάμου'.

Για την "Ανατροπή" είναι αδιανόητο να καταργηθούν αυτά τα τέσσερα ταμεία, και για έναν απλό λογαριασμό νερού, ο κάτοικος των Δρακαίων, της Πανδρόσου, των Κοσμαδαίων να ψάχνει να βρει στο χωριό του ή κάπου "κοντά" τράπεζα ή ταχυδρομείο. Και αν την βρει την τράπεζα, πόσα χρήματα θα έχει χαλάσει για τη μετακίνησή του και τι προμήθεια πρέπει να πληρώσει σε αυτήν;

Σύμφωνα με τα άρθρα 91 και 97 του "Καλλικράτη", γνωρίζουμε ότι ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει όποια υπηρεσιακή μονάδα θέλει σε οποιαδήποτε δημοτική ή τοπική κοινότητα. Άρα, αντί να κλείνουμε τα ταμεία, μπορούμε να ιδρύσουμε και άλλα αν θέλουμε. Ιδιαιτέρως, στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου μπορούν να λειτουργήσουν πολύ εύκολα, έστω και για λίγες ώρες την εβδομάδα, χωρίς επιπλέον κόστος με τους ήδη υπαλλήλους του δήμου, που βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε χωριό.

Έτσι, θα εξυπηρετηθούν οι απλοί πολίτες, και ο δήμος θα έχει επιτελέσει το χρέος του σε αυτούς.

Με όλα αυτά που σκέφτονται, η οικονομία που ζητάει η κρίση τους δεν θα επέλθει με τέτοιους χειρισμούς που προτείνουν, αλλά με προγραμματισμό και θέληση για μια Σάμο για όλους και χωρίς διακρίσεις".

"Ανατροπή στην σκέψη και στο όραμα χρειάζεται, μήπως πάει η Σάμος μπροστά
", υποστηρίζει ο δημοτικός συνδυασμός.