AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Δεκ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η "Ανατροπή" στο Μεσόγειο Σάμου


Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" επισκέφτηκαν την τοπική κοινότητα του Μεσογείου Σάμου. 

Εκεί συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο της κοινότητας, Νίκο Σιγουλάκη, καθώς και με κατοίκους του χωριού.

Το βασικότερο πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι η αγροτική οδοποιία, που ακόμα δεν έχει συντηρηθεί, και πλέον είναι αδύνατη η πρόσβαση στα χωράφια των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, ο εκπρόσωπος του χωριού αναφέρθηκε στην εύρεση parking, που πρέπει να διευθετηθεί στο χωριό, και στην παιδική χαρά που "είναι σε άθλια χάλια". Ακόμα, νιώθει ότι "το χωριό του Μεσογείου είναι υπερβολικά εγκαταλελειμμένο από την πλευρά του Δήμου", και αυτό φαίνεται και στην καθαριότητα, που δεν παρέχεται, και σε όλα αυτά που έχει ζητήσει, και δεν επιλύονται.

Το Μεσόγειο έχει να αναδείξει προς τουριστική προβολή το λαογραφικό του μουσείο, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και είναι ανοιχτό τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, όταν έρχονται επισκέπτες. Επίσης, μπορεί να αξιοποιηθεί η πάνω βρύση με τα παραδοσιακά πλυσταριά της παλιάς εποχής. Τέλος, μπορούν να αναδειχτούν και διάφορα μονοπάτια, που είναι γραφικά, ενώνουν διάφορες περιοχές, αλλά πρέπει να προωθούνται από ανθρώπους που τα γνωρίζουν και έχουν να πουν την ιστορία τους.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη μελών και φίλων της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" στην τοπική κοινότητα του Μεσογείου Σάμου: