AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2014

Έκαψαν με καυτό νερό αδέσποτο σκύλο στην πόλη της Σάμου!


Με εγκαύματα στο κεφάλι περιφερόταν στα τέλη Νοεμβρίου ο "Έρωτας", ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν στην πόλη της Σάμου. 

Ένας εργαζόμενος σε βενζινάδικο της περιοχής, βλέποντας το ζώο σε αυτή την κατάσταση κάλεσε τον σύλλογο "Αnimal Care Samos" και ζήτησε βοήθεια.

Επί τόπου έφτασαν οι φιλόζωοι, μέλη του συλλόγου, κατά πλειοψηφία αλλοδαποί που ζουν μόνιμα στο νησί και δραστηριοποιούνται στη Σάμο φροντίζοντας αδέσποτα εδώ και 11 χρόνια. Το ζώο, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Τομ Λόμαν εκ μέρους του συλλόγου, είχε υποστεί εγκαύματα, πιθανότατα από καυτό νερό στην αριστερή πλευρά του προσώπου του.

Το ζώο μετά από ένα μήνα και μετά την κατάλληλη φροντίδα συνήλθε.

Αμέσως μετέφεραν τον τραυματισμένο σκύλο στο καταφύγιο του Αnimal Care Samos, που βρίσκεται κοντά στο Κοκκάρι δίπλα από την χωματερή, και εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά και η σχετική αγωγή (παυσίπονα και αντιβίωση) ώστε να συνέλθει.

Το σκυλί, αν και έφερε εγκαύματα στο αριστερό του μάγουλο, στο αυτί και στο μάτι, ευτυχώς δεν έχασε την όραση του. Σύμφωνα με τον κ. Λόμαν εκείνος που έκαψε το ζώο - καθώς είναι απίθανο να πρόκειται για ατύχημα - πρέπει να το έκανε 48 ώρες πριν το βρουν. Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας ενός εγκλήματος που θα μείνει χωρίς τιμωρία.

Πηγή: zoosos.gr