AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Δεκ 2014

Βράβευση του Σαμιώτη καθηγητή Μ. Βαρβούνη σε ιταλική ακαδημία


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρώμη η τελετή της υποδοχής του Σαμιώτη Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλη Βαρβούνη, στην ποντιφική Accademia Tiberina.

Την απονομή του σχετικού διπλώματος και των διασήμων της Ακαδημίας, η οποία ιδρύθηκε το 1813 και μέλη της υπήρξαν κορυφαίοι του πνεύματος και της τέχνης της Ευρώπης, όπως οι Uggo Foscolo, Franz List, Jovanni Papini, A. Bernini κ.λπ., έκαναν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Monsigniore Fernando Mariotti και ο Γενικός Γραμματέας της καθηγητής Lino Mungari di Capocolonna.

Η εκλογή του καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη ως μέλους της Accademia Tiberina είχε γίνει στα τέλη του 2013, φέτος όμως πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής, στην οποία εκφωνήθηκαν οι σχετικοί λόγοι, παρουσιάστηκε η προσωπικότητα, το έργο και η προσφορά του και ακολούθησε επίσημο δείπνο.

Η τελετή υποδοχής του κ. Βαρβούνη συνδυάστηκε με την έναρξη του 201ου ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας και στη σχετική εκδήλωση παρέστησαν ακαδημαϊκοί, καθηγητές και καλλιτέχνες από όλο το φάσμα του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της ιταλικής πρωτεύουσας.