AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Δεκ 2014

Στο φως μεγάλη κομπίνα στο νοσοκομείο της Σάμου!


Οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 2,7 εκατομμύρια ευρώ, στο νοσοκομείο της Σάμου, κατά την περίοδο 2005-2011, έφερε στο φως η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας! Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι γιατροί και ένας πρώην διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του My Samos Blog, πρόκειται για παθολόγο, γυναικολόγο, δύο αναισθησιολόγους, δύο ορθοπεδικούς και τον τότε διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου.

Τα ονοματεπώνυμά τους είναι στη διάθεση του ιστολογίου μας, που επιλέγει ωστόσο να μην τα δημοσιοποιήσει, καθώς η ποινική διαδικασία είναι πλέον σε εξέλιξη και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι προστατεύονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε έρευνα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού, από έξι γιατρούς και πρώην διοικητικό διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου "Άγιος Παντελεήμων" της Σάμου.

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα συγκεκριμένα επτά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο 2005 έως και 2011.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά αυτών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Όπως προέκυψε, η αναντιστοιχία αυτή ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι οι εμπλεκόμενοι απέκρυψαν εισοδήματα, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική "Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων", ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.