AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Δεκ 2014

Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου


Θέση απέναντι στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί εμπλοκής του στον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην πρόσφατη "1η έκθεση χειροποίητων ειδών και κοσμημάτων", στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου, πήρε με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου (Ε.Σ.Σ).

Όπως υποστηρίζει, "από το καταστατικό του, (ο Ε.Σ.Σ) οφείλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του, 'με τη χρησιμοποίηση κάθε νόμιμου και πρόσφορου μέτρου'.

Συνεπώς, μετά από καταγγελίες μελών μας ότι τα έσοδα από την '1η έκθεση χειροποίητων ειδών και κοσμημάτων' δεν θα διατίθεντο εξ ολοκλήρου για τον φιλανθρωπικό σκοπό που διοργανώθηκε (για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Σάμου "Η Μέλισσα"), αλλά μικρό μέρος μόνο, και ότι επίσης θα δίνονταν δικαίωμα συμμετοχής σε ιδιώτες που δεν θα είχαν τα απαραίτητα παραστατικά, πράξαμε τα απαιτούμενα από τον νόμο.

Ειδικότερα, μετά από αδυναμία του αρμόδιου Τμήματος Εμπορίου, λόγω έλλειψης των απαραίτητων δύο ατόμων για τη διενέργεια ελέγχου, απευθυνθήκαμε στη Δ.Ο.Υ Σάμου με αίτημα τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, όσον αφορά τη νόμιμη παρουσία των συμμετεχόντων στην έκθεση και την εξυπηρέτηση του φιλανθρωπικού σκοπού της.

Το αίτημά μας αφορούσε αποκλειστικά την πιθανότητα ύπαρξης φορολογικών παραβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πλήξει τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της έκθεσης. Άλλωστε έχουμε ήδη δηλώσει από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ότι όλα τα έσοδα του Santa Run (εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29/12/14) θα διατεθούν στον ίδιο φιλανθρωπικό σκοπό.

Επιπλέον, ο Ε.Σ.Σ δεν έχει εναντιωθεί ποτέ ξανά σε φιλανθρωπικά και σχολικά bazaar, αντίθετα τα υποστηρίζει πάντα με χορηγίες.

Σημειωτέον ότι πριν από τις παραπάνω απαιτούμενες από εμάς ενέργειες, θεωρήσαμε σωστό να έρθουμε σε επικοινωνία (η Πρόεδρος του Ε.Σ.Σ) με τον υπεύθυνο οργάνωσης της έκθεσης, για την εξακρίβωση της αλήθειας των καταγγελιών. Όμως, από τη στιγμή που λάβαμε σαν απάντηση αοριστίες και έμμεσες απειλές, ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των μελών μας, που βάλλονται συνεχώς από το παραεμπόριο.

Ο Ε.Σ.Σ παρόλο που συχνά γίνεται στόχος άδικων επιθέσεων, προσπαθεί με κάθε τρόπο, αν και κατά βάση συνδικαλιστικό όργανο, να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της πόλης και να ανατρέψει το άσχημο κλίμα, τις περισσότερες φορές χωρίς να έχει άμεσα οικονομικά οφέλη, αλλά με γνώμονα την πολιτιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας
", σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου.