AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Δεκ 2014

Άρχισε η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στη Σάμο


Συνολικά 1.010 αιτήσεις για ένταξη στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχουν υποβληθεί έως τώρα στον Δήμο Σάμου. Η εισοδηματική αυτή ενίσχυση στους δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους τον Νοέμβριο του 2014 και εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας άρχισε από χθες, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών που δηλώθηκαν κατά την υποβολή των αιτήσεων.
 
Η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος και στη Σάμο βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 15 Μαρτίου 2015, με την υποβολή των αιτήσεων, τη διασταύρωση των δηλουμένων στοιχείων από την Η.Δ.Ι.Κ.Α και την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους, μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, «η υπηρεσία μας καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια για την ταχύτερη διεκπεραίωσή τους, με στόχο την στήριξη των πολιτών που πραγματικά βιώνουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σε μια εποχή που αυτή η εισοδηματική ενίσχυση καλύπτει βασικές ανάγκες".

Η πρώτη καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης για όσους κριθούν δικαιούχοι διενεργείται εντός του πρώτου εικοσαημέρου του επόμενου μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες, για τους ήδη ενταγμένους, μέχρι το τέλος κάθε μήνα τον οποίο αφορά η καταβολή.

Ενστάσεις-προσφυγές αιτούντων των οποίων η αρχική αίτηση έχει απορριφθεί κατατίθενται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμου.

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις δίνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου 22733-53454, 22733-53452, 22733-53450 και στο Γραφείο Δημάρχου 22733-50140, 22733-50166.