AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Δεκ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το 1ο Σχολικό Κύπελλο Χριστουγέννων στο σκάκι!

Ένα πολύ ενδιαφέρον σκακιστικό τουρνουά πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 και 23 Δεκεμβρίου στο Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου "Μέλισσος".
 
Πρόκειται για το 1ο Σχολικό Κύπελλο Χριστουγέννων (το σχολικό πρωτάθλημα πραγματοποιείται το Μάρτη) και σε αυτό έλαβαν μέρος 50 μαθητές από το ΕΠΑ.Λ Σάμου, το Γ.Ε.Λ Σάμου και τα 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή δύο μαθητών από δημοτικά σχολεία, ένας από το Βαθύ και ένας από το Δημοτικό του Όρμου Καρλοβασίου.
 
Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε με το ελβετικό σύστημα 9 γύρων και στο τέλος του 9ου γύρου υπήρξε μια σπάνια ισοβαθμία.
 
Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι  Σωτήρης Διαμαντάκος και Μανώλης Χατζηνικολάου με 8 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Μανόλης Παναγιώτου και Ηρακλής Τσεσμελής με 7 βαθμούς ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν οι Μανώλης Δελαβέρης, Μορφέας Μούσης, Άγγελος Τρόκα, Ρωμανός Κουμνιώτης,  Στέλιος Αγγελάκης και Σάββας Φιλιππής με 6 βαθμούς.
 
Μετά την άρση της ισοβαθμίας η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
 
1ος νικητής: Σωτήρης Διαμαντάκος από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου.
 
2ος νικητής: Μανώλης Χατζηνικολάου από το Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου.
 
3ος νικητής: Μανόλης Παναγιώτου από το Γ.Ε.Λ Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι η σκακιστική χρονιά ξεκινά την Κυριακή 4 Ιανουαρίου οπότε και πραγματοποιείται το 2ο Κύπελλο Επίλυσης Προβλημάτων. Οι αίθουσες που χρησιμοποιεί ο Όμιλος στην πόλη της Σάμου και το Καρλόβασι θα είναι ανοικτές από τις 10:00 το πρωί και θα περιμένουν τους επίδοξους λύτες.

Δείτε φωτογραφίες από το τουρνουά!