AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Δεκ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καθάρισαν τον βυθό στο λιμάνι της Σάμου!


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός του λιμένα στο Μαλαγάρι της Σάμου.

Την περιβαλλοντική δράση οργάνωσε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, ενώ ενεργά συμμετείχαν το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", το Λιμεναρχείο Σάμου, η Σχολή Καταδύσεων Aegean Scuba, κάτοικοι της περιοχής και ευαισθητοποιημένοι πολίτες του νησιού.

Δεκατέσσερις αυτοδύτες και τρεις ελεύθεροι δύτες, με την υποστήριξη εθελοντών στη προκυμαία, καθάρισαν το λιμάνι για πρώτη φορά από το έτος κατασκευής του.

Οι αυτοδύτες αρχικά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, ώστε να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους σε τρία σημεία πολύ επιβαρυμένα με σκουπίδια, τα οποία είχαν εντοπίσει τις προηγούμενες μέρες σε αναγνωριστικές τους καταδύσεις.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος μαζί με τους εθελοντές βοήθησαν στην ανέλκυση των διάτρητων σάκων γεμάτων με σκουπίδια που έφεραν οι αυτοδύτες στην επιφάνεια. Οι σάκοι περιείχαν πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό, μεταλλικά κουτάκια, μπουκάλια και πλαστικά κάθε είδους.

Τα μεγάλα αντικείμενα που βγήκαν από το βυθό με τη βοήθεια σάκων ανέλκυσης ήταν δεκάδες  ρόδες φορτηγών, πεταμένα κλουβιά ψαριών και δυο μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, ο ένας εκ των οποίων άθικτος.

Οι αυτοδύτες ανέλκυσαν τρεις μπαταρίες σκαφών, ξεπερνώντας πλέον τον αριθμό των 100 μπαταριών που έχουν ανασύρει και προωθήσει προς ανακύκλωση τα τελευταία χρόνια.

Βαριά μηχανήματα του Δήμου και του Ναυτικού Ομίλου βοήθησαν στον όλο καθαρισμό και ιδιαίτερα στη φόρτωση των απορριμμάτων στο φορτηγό του κυρίου Χρίστου Σεβαστάκη.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" έκανε λεπτομερή καταγραφή των ανελκυσθέντων απορριμμάτων και έλαβε δείγματα θαλάσσιων οργανισμών προς μελέτη.

Με την ολοκλήρωση της δράσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, απένειμε αναμνηστικούς επαίνους στους εθελοντές για τη συμμετοχή τους. Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, του απένειμε το αναμνηστικό λάβαρο του Σ.Α.Σ., επιβεβαιώνοντας τη καλή συνεργασία Συλλόγου και Ταμείου με κοινό γνώμονα τη προστασία και τη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από την αξιέπαινη αυτή οικολογική δράση!

































 
















Πηγή των παραπάνω φωτογραφιών: Σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook

Δείτε τις φωτογραφίες από την δράση καθαρισμού, τις οποίες ανάρτησε ο Στέλιος Χατζηανδρέου στη σελίδα του στο Facebook:

 

 




Δείτε και τις φωτογραφίες που ανάρτησε η Μαρία Βονάτσου στη σελίδα του στο Facebook: