AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαΐ 2018

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης θέμα εκδήλωσης στις 20/5 στη Σάμο

 
Εκδήλωση για την επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, στις 29 Μαΐου 1453, διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 7μμ στην αίθουσα τελετών του δημαρχιακού μεγάρου στην πόλη της Σάμου, το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών, της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, με τη συμμετοχή της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου.
 
Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Αθανάσιος Αγγελόπουλος, με θέμα: "Η άλωση της βασιλεύουσας (1453) και της συμβασιλεύουσας (1430) Κωνσταντινουπόλεως και Θεσσαλονίκης. Περιδιαβαίνοντας τα Θεοδοσιανά και Παλαιολόγεια Κάστρα. Ιστορικές και επίκαιρες σκέψεις-κρίσεις από το απόρθητο ελληνορθόδοξο κάστρο της Σάμου".
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η τελετή αδελφοποίησης του Κέντρου με το "Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού. Μέλαθρον Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη της Θεσσαλονίκης".
 
Θα ακολουθήσει επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη, που θα επιμεληθεί η Ένωση Μικρασιατών Σάμου.
 
Αρχική δημοσίευση: My Samos Blog, http://my-samos.blogspot.com