AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαΐ 2019

Στους Μυτιληνιούς "η Σάμος αλλάΖΕΙ"


Στους Μυτιληνιούς περιόδευσαν το απόγευμα της Παρασκευής ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, επικεφαλής του συνδυασμού "η Σάμος αλλάΖΕΙ", Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 

Πιο αναλυτικά, βρέθηκαν στον εμπορικό δρόμο του χωριού, όπου συνομίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες, διακινώντας προεκλογικό υλικό.
 

Στη συνέχεια έφθασαν στο Πνευματικό Κέντρο, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιώργο Ελευθερόγλου, και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου, Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μυτιληνιών.
 

"Στη συζήτηση ακούσαμε τα προβλήματα των Μυτιληνιών από τον πρόεδρο της κοινότητας και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου μάς ανέπτυξε την πολύπλευρη δραστηριότητα που έχει ο σύλλογος στα πολιτιστικά δρώμενα (και όχι μόνο), για πολλά χρόνια και χωρίς καμιά επιχορήγηση.

Αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά τη μεταρρύθμιση Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Βασική φιλοσοφία του νόμου είναι να αποδεσμευτούν τα κοινοτικά ψηφοδέλτια από τα κεντρικά ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Οι νέες αρμοδιότητες και οι οικονομικοί πόροι που θα διατίθενται για να προγραμματίζει και εκτελεί έργα η κοινότητα θα δώσουν κύρος στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις και κανένας δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις σε χωριά και προέδρους, που δήθεν πρόσκεινται σε αυτούς" αναφέρει, μετά την περιοδεία της στους Μυτιληνιούς, "η Σάμος αλλάΖΕΙ".