AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Οκτ 2019

ΠΟΕΔΗΝ: "Τραγική η υποστελέχωση της Σάμου από ασθενοφόρα"


Την "τραγική υποστελέχωση του νησιού σε ασθενοφόρα λόγω έλλειψης διασωστών" αναδεικνύει "για άλλη μια φορά" η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή και τα σοβαρά επεισόδια και τους δεκάδες τραυματισμούς προσφύγων και μεταναστών προχθές το απόγευμα και τη νύκτα στο hot spot του νησιού, με τα μαχαιρώματα και τις φωτιές.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το μοναδικό ασθενοφόρο προχθές στις βάρδιες απόγευμα και νύκτα ήταν απασχολημένο για τη διακομιδή 30 τραυματιών από το hot spot προς το Νοσοκομείο. "Δεν προλάβαινε και πολλοί πήγαν μόνοι τους. Ευτυχώς, δεν συνέβη άλλο έκτακτο περιστατικό στο νησί. Το καλοκαίρι στο Καρλόβασι χάθηκε 19χρονος από έλλειψη ασθενοφόρου" υπενθυμίζει.

Όπως συμπληρώνει, στο νησί επιχειρεί συνήθως ένα ασθενοφόρο τη βάρδια από τη βάση του ΕΚΑΒ στο Βαθύ ή το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. "Στο Κ.Υ. Καρλοβάσου υπάρχουν 4 διασώστες και μία που είναι με άδεια εγκυμοσύνης και οι μισές βάρδιες (50 τον Οκτώβρη) είναι ακάλυπτες" επισημαίνει.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζςει πως "στη βάση του ΕΚΑΒ στο Βαθύ υπηρετούν 9 διασώστες, 12 βάρδιες τον μήνα Οκτώβρη είναι ακάλυπτες. Στις 12 βάρδιες το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου. Οι αποστάσεις στο νησί είναι έως και δύο ώρες.

Όταν το ασθενοφόρο διεκπεραιώνει ένα περιστατικό, το νησί για τέσσερις ώρες είναι ακάλυπτο. Δεν υπήρξε καμία λύση στο πρόβλημα, παρότι αναδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα τον Αύγουστο. Οι διασώστες του προγράμματος PHILOS 2 καθυστερούν!

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να στελεχώσει το ΕΚΑΒ της Σάμου πριν θρηνήσουμε νέα θύματα" τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com