AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Φεβ 2019

"Λουκέτο" στον Δήμο Σάμου και την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου την Πέμπτη 7/2!


Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Σάμου και της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου στο νησί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς Δήμος και Περιφέρεια στηρίζουν την πανσαμιακή απεργία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Σάμου, "με την υπ' αριθμόν 3/21-01-2019 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην Πανσαμιακή εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, που επί σειρά ετών ταλανίζει το νησί.

Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης  ανθρωπιστικής κρίσης από την πλευρά της Κυβέρνησης, έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό  και την ομηρία των προσφύγων – μεταναστών στο νησί, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς καμία πρόβλεψη για την παροχή, στοιχειώδους έστω, υγειονομικής φροντίδας και έχει συνθέσει ένα πλέγμα καταστάσεων που υποβαθμίζει συνολικά την καθημερινότητα και κανονικότητα της ζωής των πολιτών, αλλά και την εικόνα της Σάμου ως τουριστικού προορισμού.

Ενόψει της επικείμενης κινητοποίησης, οφείλουμε, τέλος, να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι για την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η λειτουργία των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Σάμου, θα εξαρτηθεί από τον βαθμό συμμετοχής στην απεργία. Ζητούμε την κατανόησή σας".

Η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου από την πλευρά της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην απεργιακή κινητοποίηση των πολιτών και των φορέων της Σάμου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει με όλους τους τρόπους θέσει την πάντα επείγουσα ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας και ειδικά της Σάμου.

Τα ζητήματα που θέτει η απεργιακή κινητοποίηση, βάσιμα και δίκαια, πρέπει να ακουστούν με την προσοχή που επιβάλλεται από την αρμόδιους. 

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Σάμο, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com