AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Φεβ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Σάμος ιδανικός προορισμός για αναρρίχηση!

Φωτογραφία του Στέφανου Ψημμένου

Η Σάμος είναι ο επόμενος διεθνής αναρριχητικός προορισμός, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο και τον συγγραφέα πεζοπορικών οδηγών και χαρτών, Στέφανο Ψημμένο!

Ο Στέφανος Ψημμένος κατέγραψε και φωτογράφισε πρόσφατα ορθοπλαγιές που είναι ιδανικές για  την ανάπτυξη αναρριχητικών πεδίων στο νησί.

Συγκεκριμένα αναφέρει στη σελίδα του στο facebook: "Μια μικρή "Κάλυμνος" καταγράφτηκε στα Τεχνικά Δελτία μας, και σύντομα θα μπει στο διεθνή αναρριχητικό χάρτη! Πανέμορφα βράχια, άγριες ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές με συμπαγή βράχο και ιδανικό προσανατολισμό, δίπλα σε μαγευτικές παραλίες, κάστρα, με εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Παρθένα τοπία που ακόμα δεν έχουν γνωρίσει ανθρώπου πατημασιά, βράχια που δεν τα έχουν αγγίξει ανθρώπινα χέρια. Η μεγαλύτερη χαρά, είναι η χαρά της ανακάλυψης!

Η καταγραφή στοιχείων και η φωτογράφιση ορθοπλαγιών για την ανάπτυξη αναρριχητικών πεδίων στη Σάμο είναι ένα νέο έργο, που έρχεται να προστεθεί στο έργο της σηματοδότησης μονοπατιών. Σύντομα η Σάμος θα είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για αθλητικό τουρισμό αναψυχής στην Ελλάδα"!

Ο κ. Κατρακάζος δήλωσε στη σελίδα του στο facebook για το έργο ανάδειξης του αναρριχητικού τουρισμού στη Σάμο: "Μια προσπάθεια, ένα όραμα, που ξεκινήσαμε από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε για δημιουργία υποδομής για ειδικές μορφές τουρισμού. Μετά τις ηλεκτρονικά σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές που σε λίγες μέρες ως έργο ΕΣΠΑ υλοποιούνται ξεκινάει η προσπάθεια για αναρρίχηση αλλά και ορεινές ποδηλατικές διαδρομές. Έργα με τεράστια σημασία για το τουρισμό μας"

Δείτε τις ορθοπλαγιές και άλλα αναρριχητικά πεδία μέσα σε καταπράσινα τοπία της Σάμου που φωτογράφισε ο Στέφανος Ψημμένος, με τη βοήθεια του Γιώργου Ματθαίου και του Νίκου Ευγενεία!

Paradise discovered! Μια εκτεταμένη ασβεστολιθική ορθοπλαγιά, λίγα χλμ ανατολικά από τους Μυτιληνιούς, με δυνατότητα για περισσότερες από 100 αναρριχητικές διαδρομές σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς!

Βράχος για φίλημα! Λίγα χλμ ανατολικά από το Βαθύ, κοντά στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Hi-tech εργαλεία, στην υπηρεσία της εξερευνητικής αποστολής για την ανακάλυψη ορθοπλαγιών και βράχων κατάλληλων για ανάπτυξη αναρριχητικών πεδίων.

Εντοπίσαμε μέχρι και "φαράγγια" με κάθετα τοιχώματα - ιδανικά δίεδρα για αναρριχητικές διαδρομές!

Η ορθοπλαγιά ακριβώς ανατολικά από το ενετικό κάστρο στο Ποτάμι. Σε μια περιοχή ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου: ένα βυζαντινό μοναστήρι, ένα ενετικό κάστρο, ένα ποτάμι με καταρράκτες, ένα γραφικό εστιατόριο μόνο του στην ερημιά δίπλα στους καταρράκτες, μονοπάτια μέσα στο πυκνό δάσος, μια πανέμορφη παραλία με το καλύτερο beach bar του νησιού, και σύντομα και ένα θαυμάσιο αναρριχητικό πεδίο με τουλάχιστον 20 διαδρομές όλων των βαθμών δυσκολίας:

Ψάχνετε για τον παράδεισο; Search no further!

Οι νότιες πλαγιές του Κέρκη. Ακριβώς κάτω από το μοναστήριο της Ευαγγελιστρίας, μια θεόρατη ορθοπλαγιά όπου μπορούν να καρφωθούν 40-50 multi pitch αναρριχητικές διαδρομές, με θέα στο πέλαγος που κόβει την ανάσα!

Άριστης ποιότητας ασβεστόλιθος, χαμηλό ύψος, αλλά με εξαιρετική θέα στο Πυθαγόρειο, κοντά στη θάλασσα, στην καρδιά της αρχαίας πόλης της Σάμου, "μέσα" στην ιστορία!

Μια "θάλασσα" από τεράστιους βράχους ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν προσεγγίσουμε τη βάση της ορθοπλαγιάς στις ανεμογεννήτριες, λίγο ανατολικά από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στην περιοχή των Μυτιληνιών

Η ορθοπλαγιά δυτικά από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Πηγή αναρριχητικής απόλαυσης! Εδώ μπορεί να αναπτυχθεί ένα από τα ωραιότερα αναρριχητικά πεδία στη Σάμο.

Η ορθοπλαγιά κάτω (βόρεια) από τις ανεμογεννήτριες, ανατολικά από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com