AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Δεκ 2014

Η "Ανατροπή" στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι Σάμου


Το χωριό Άγιοι Θεόδωροι Σάμου επισκέφθηκαν την Τετάρτη μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή". 

Εκεί συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας, Γιάννη Χαρτοφύλλη, καθώς και  με άλλους κατοίκους, στο μοναδικό καφενείο του χωριού, όπου και έγινε συζήτηση για διάφορα θέματα.

Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι ένα χωριό με 100 περίπου κατοίκους. Αν και το χωριό έχει επάρκεια στο νερό ύδρευσης, πρόσφατα βρέθηκε ότι το νερό αυτό είναι ακατάλληλο, και σύντομα περιμένουν την λύση από τον δήμο. Επίσης, ο εκπρόσωπος του χωριού αναφέρθηκε ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας για την καθαριότητα του χωριού, και ότι παλιά έκαναν τεχνικό πρόγραμμα προς τον δήμο, ενώ τώρα συνειδητοποιεί ότι τους έχουν ξεχάσει.
Στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων υπάρχει ο σύλλογος των εθελοντών πυροσβεστών. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στο νησί και είναι πολύ δραστήριος. Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, ο σύλλογος αυτός είναι πολύ ενεργός και προσφέρει εθελοντικό έργο στο χωριό, όποτε χρειαστεί.
Ένα από τα ενδιαφέροντα ζητήματα που θα μπορούσαν να αναδειχτούν στους Αγίους Θεοδώρους είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι. Λέγεται "Μπάλες" και έχει πάνω από 150 χρόνια ιστορία. Είναι ένα στρατηγικό παιχνίδι, παίζεται μέσα στο χωριό με δύο ομάδες, και κινεί το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη μελών και φίλων της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι Σάμου: