AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Δεκ 2014

Προβολή ταινίας για το σκάκι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου "Μέλισσος" σε συνεργασία με τη σκακιστική λέσχη "Μιχαήλ Ταλ" του ΕΠΑ.Λ Σάμου θα προβάλλουν ταινία σκακιστικού ενδιαφέροντος την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στην πόλη της Σάμου.

Η προβολή θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΓΕ.Λ Σάμου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το θέμα της ταινίας:

Ήταν το 1996 όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σκάκι Garry Kasparov αναμετρήθηκε με τον υπολογιστή IBM RS/6000 SP, γνωστό και ως Deep Blue. Ο Kasparov τον ονόμαζε περιπαικτικά «το τέρας» και ήταν η πρώτη αναμέτρηση ανθρώπου και μηχανής σε ένα πνευματικό παιχνίδι. Ο Kasparov κέρδισε την παρτίδα, ο Deep Blue κατάφερε ωστόσο να του πάρει ένα από τα παιχνίδια του τουρνουά, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που υπολογιστής κέρδισε παγκόσμιο πρωταθλητή σε πραγματικές συνθήκες πρωταθλήματος. 


Το 1997 στον αγώνα – ρεβάνς, επιβλήθηκε τελικά ο Deep Blue (χαϊδευτικά τον ονόμαζαν – λόγω της αναβάθμισής του – Deeper Blue) με τελικό σκορ 3.5-2.5. Από μόνος του ο συγκεκριμένος αγώνας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί πρόκειται για την πρώτη συνολική νίκη σε ολόκληρο αγώνα με επίσημο χρόνο σκέψης ενός υπολογιστή εναντίον ενός παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά και για το όλο παρασκήνιο στη διάρκειά του αλλά και μετά τη λήξη του.