AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Δεκ 2014

Οι παρεμβάσεις υπέρ των νησιών του Βορείου Αιγαιου στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.


Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη έθεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) που διεξήχθη την Πέμπτη, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλο το Αιγαίο.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ενδιάμεσα δρομολόγια των πλοίων πρέπει να προσεγγίζουν όλα τα λιμάνια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε την εναλλακτικότητα των δρομολογίων Αγίου Κηρύκου - Ευδήλου Ικαρίας και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία προσέγγισης των σκαφών στο Καρλόβασι της Σάμου.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ έκανε και η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αγνή Καλογερή, η οποία επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νομού μας με την Βόρεια Ελλάδα καθώς και να υπάρξει πρόβλεψη για σύνδεση με την Θεσσαλονίκη.

Επίσης ζήτησε να διασφαλιστεί από την πλευρά του Υπουργείου ότι δεν θα έχουμε στο μέλλον μείωση των δρομολογίων από τον Πειραιά για τα νησιά του νομού μας.

Τέλος, τόνισε ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Σ.Α.Σ. δεν περιλαμβάνονταν η αύξηση των εσωτερικών δρομολογίων του νομού με ταυτόχρονη αύξηση της επιδότηση γι’ αυτά, παρά την σχετική προς τούτο δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σάμο.