AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Δεκ 2014

Το Γενικό Λύκειο Καρλοβασίων σε διεθνή έρευνα αξιολόγησης


Στη διεθνή έρευνα αξιολόγησης μαθητών PISA (Programme for International Student Assessment) θα μετάσχει το Γενικό Λύκειο Καρλοβασίων Σάμου.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) και την ευθύνη διεξαγωγής της στην Ελλάδα έχει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Η διεθνής έρευνα PISA διεξάγεται σε περισσότερες από 70 χώρες και διερευνά την ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών στην
επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Τα γνωστικά πεδία που διερευνώνται είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες, η Κατανόηση Κειμένου και η Συνεργατική Επίλυση Προβλήματος.

Στη χώρα μας η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από 2 Μαρτίου 2015 έως και 3 Απριλίου 2015 και θα συμμετάσχουν συνολικά 231 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια.

Τα σχολεία αυτά έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική.

Η έρευνα που αποτελείται από ένα γνωστικό τεστ και ένα ερωτηματολόγιο θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των σχολικών μονάδων.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (τηλ. 210-3319726, εσωτερικό 429 και 430) θα επικοινωνήσει με τους ∆ιευθυντές των σχολικών μονάδων που θα συμμετάσχουν στην έρευνα προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.