AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2019

Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους πρόσφυγες της Σάμου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Φωτογραφία του Μανώλη Ζάννη με άστεγα προσφυγόπουλα στην πόλη της Σάμου

Με ανοιχτή τους επιστολή προς τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Παχυμανώλης και Κώστας Τζίχας, ζητούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για τους πρόσφυγες που έμειναν άστεγοι μετά τη μεγάλη πυρκαγιά  στο hotspot του νησιού τη Δευτέρα.

Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή αυτή:

"Κύριε δήμαρχε,

Εκατοντάδες άνθρωποι μένουν για τρίτη μέρα χωρίς καμιά προφύλαξη εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και στην υγρασία της νύχτας. Μαζί τους μικρά παιδιά που υποφέρουν πάνω σε πεζοδρόμια, κάτω από τέντες καταστημάτων και στα παγκάκια.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα απανθρωπιάς που συνεχίζεται χωρίς κανείς (κράτος, Περιφέρεια, δήμος) να κάνει τίποτα.

Οι άνθρωποι αυτοί που έχασαν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους στη πρόσφατη φωτιά, περιφέρονται στη πόλη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο σε αυλές, υπόστεγα, χωράφια, αυξάνοντας τον κίνδυνο αντιπαραθέσεων με τους κατοίκους της πόλης.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες η επιβάρυνση των δομών υγείας αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη από τους αρρώστους λόγω των παραπάνω συνθηκών και η εξυπηρέτηση ντόπιων και μεταναστών ακόμη πιο δύσκολη από τις επιβαρυμένες ήδη μονάδες υγείας και ειδικότερα το Νοσοκομείο.

Η μέχρι τώρα παρέμβαση  της κυβέρνησης , της διοίκησης του ΚΥΤ αλλά και της δημοτικής αρχής είναι προκλητικά ανύπαρκτη.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, ΤΩΡΑ!! (το είχαμε ζητήσει από τη πρώτη βραδιά της φωτιάς14-10-2019) να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τις κρατικές υπηρεσίες και να εξασφαλίσει σκηνές και χώρο τοποθέτησής τους προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση.

Η ολιγωρία και η επίκληση αναρμοδιότητας είναι επικίνδυνα φαινόμενα που ενισχύουν την επιχειρούμενη δημιουργία κλίματος φόβου και μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη πόλη.

Έχετε ακέραια την ευθύνη και πρέπει να την αναλογιστείτε πριν να είναι αργά".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com