AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2019

Έκτακτη σύσκεψη για την ανθρωπιστική κρίση ζητά η παράταξη "Η Σάμος αλλάΖΕΙ"


Πρόταση για έκτακτη σύσκεψη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει στην πόλη της Σάμου μετά την πυρκαγιά στο hotspot απηύθυναν προς τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βαγγέλη Πανουράκη, και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Η Σάμος αλλάΖΕΙ", Νίκος Ζάχαρης και Γιάννης Αξιώτης.

Η πρόταση αναφέρει τα εξής:

"Δευτέρα βράδυ η πυρκαγιά καταστρέφει τμήμα του hotspot και εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες για 3 συνεχόμενα βράδια δεν έχουν να βάλουν το κεφάλι τους ούτε κάτω από τις άθλιες φαβέλες. Τρία συνεχόμενα βράδια οικογένειες περιφέρονται στην παραλιακή και στα σοκάκια, γυναίκες με μικρά παιδιά να θηλάζουν και να κοιμούνται στο υγρό τσιμέντο, να μην έχουν νερό, να μην έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε συνθήκες  υγιεινής. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και από άποψη υγείας και υγιεινής, αλλά και θέτοντας ζητήματα δημόσιας εικόνας και ασφάλειας της πόλης και των κατοίκων της.

Οι δύο Γραμματείς της κυβέρνησης που ήρθαν  την Τρίτη στη Σάμο και συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε άλλες συσκέψεις με κρατικές υπηρεσίες, παρόλες τις οχλήσεις μας, δεν «ίδρωσε το αυτί τους» βλέποντας εκείνο το βράδυ εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται σε πεζοδρόμια, στα πλακάκια και μέσα στη βροχή.  

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Δεν ασχολήθηκαν, παρόλο που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Απαιτείται άμεσα για ανθρωπιστικούς λόγους και ασχέτως  αρμοδιότητας, να πάρετε πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο με σύσκεψη και συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να βρουν οι άστεγες αυτές οικογένειες προσφύγων/μεταναστών προσωρινή στέγη και να μην περιφέρονται και κοιμούνται στην παραλιακή της πρωτεύουσας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com