AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Οκτ 2014

Απεργία των καθηγητών στα Γυμνάσια-Λύκεια της Σάμου την Πέμπτη 2/10


Σε απεργία και συγκέντρωση κατέρχονται την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στη Σάμο οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κι αυτό γιατί για αύριο είναι προγραμματισμένη η δίκη γονέα, που, στη διάρκεια της μαθητικής κατάληψης στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου τον Σεπτέμβριο του 2013, κατηγορείται ότι επιτέθηκε και χτύπησε την εκπαιδευτικό Μαρία Ξύδη.

Οι εκπαιδευτικοί - μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου απεργούν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη συνάδελφό τους, με βάση τη διπλή στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί (8 - 11 π.μ από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε και 11 π.μ - 2 μ.μ από το Δ.Σ της Ο.Λ.Μ.Ε μετά από αίτημα της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε).

Στις 11 το πρωί οργανώνουν και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, στην πόλη της Σάμου.
"Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε παιδονόμοι και φύλακες της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Αρνούμαστε να 'αξιολογηθούμε' στην υποστήριξη και την υλοποίηση της πολιτικής των ταξικών φραγμών και της ισοπέδωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Παλεύουμε, μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς, ενάντια σε αυτήν και ενάντια στο σκοταδισμό που χρειάζεται για να επιβληθεί", αναφέρει το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου.