AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Οκτ 2014

Η "Ανατροπή" στο Παλαιόκαστρο


Στο Παλαιόκαστρο της Σάμου περιηγήθηκαν τη Δευτέρα τα μέλη και οι φίλοι του δημοτικού συνδυασμού "Ανατροπή".

Εκεί τους υποδέχτηκαν τοπικοί φορείς και έγινε συζήτηση για τα προβλήματα του χωριού με μέλη του τοπικού συμβουλίου, και ιδιαιτέρα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάστρου, Γιώργο Ξαγοράρη.

Το Παλαιόκαστρο είναι ένα χωριό με 800 περίπου κατοίκους. Έχει 4 οικισμούς, αναπτυσσόμενους τουριστικά, την Κέρβελη, την Ψιλή Άμμο, το Ποσειδώνιο και το Κλίμα. Αν και τα έσοδα του δήμου από αυτές τις περιοχές είναι πολλά, η ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκάστρου είναι ξεχασμένη, χωρίς κανένα έργο από τον δήμο, και χωρίς κανέναν εργάτη καθαριότητας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, "το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η υδροδότηση στην περιοχή της Κέρβελης. Πρέπει να ελεγχθεί άμεσα όλο το δίκτυο, να συντηρηθεί και να φτιαχτεί, γιατί δεν μπορεί για άλλο ένα καλοκαίρι να μην υπάρχει νερό στην περιοχή. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στο Παλαιόκαστρο και η παιδική χαρά του χωριού θέλει συντήρηση και καινούργια όργανα. Ακόμα, ο αγροτικός γιατρός είναι αναγκαίος στο χωριό και δεν πρέπει να σταματήσει, όπως έχει ειπωθεί αυτές τις μέρες από διοικητικά στελέχη που είναι υπεύθυνοι για αυτό το θέμα. 

Επίσης, για το γήπεδο ποδοσφαίρου έχουν δοθεί πολλά χρήματα από ιδιώτες και έχουν παραχωρηθεί πολλές εκτάσεις. Είναι κρίμα να μην γίνει πρωτάθλημα σε αυτό τον χώρο και πρέπει να φτιαχτούν άμεσα όλα τα ζητήματά του, που δεν έχουν μεγάλο κόστος σε σύγκριση με όλο αυτό το έργο που έχει γίνει".