AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Οκτ 2014

Στο ίδιο έργο θεατές...


Έναν διακινητή και εκατοντάδες παράνομους μετανάστες συνέλαβαν (και) την τελευταία εβδομάδα οι λιμενικοί στη Σάμο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο διάστημα αυτό πήγαν να βγουν, και τελικά συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο νησί, άλλοι 264 παράνομοι μετανάστες.

Πιο αναλυτικά, 51 εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Καρλοβάσου, στην περιοχή Άγιος Δημήτριος Κοντακαίικων.

Την περασμένη Τετάρτη (08/10) το πρωί, 24 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου. Πλωτό περιπολικό εντόπισε την πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν και την ακινητοποίησε (τελικά βυθίστηκε). Το πλήρωμα δεύτερου πλωτού περιπολικού, που μετέβη στο σημείο προς παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή παραλαβή τους, όπως και ενός 22χρονου αλλοδαπού, φερόμενου ως διακινητή τους, που επίσης συνελήφθη.

Την ίδια ημέρα, άλλοι 44 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το μεσημέρι από στελέχη του Λιμενικού στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου.

Την Τρίτη (07/10) τέσσερις εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σάμου, και συνελήφθησαν από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

Τη Δευτέρα (06/10), το πρωί, λιμενικοί διέσωσαν 31 παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό εντόπισε την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν, η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τριών ανηλίκων, τριών γυναικών και 25 ανδρών και στη μεταφορά τους στο λιμάνι Σάμου.

Την Κυριακή (05/10) το πρωί, εντοπίστηκαν 35 παράνομοι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού. Πλωτό περιπολικό τούς αντιλήφθηκε πάνω σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.

Το περασμένο Σάββατο (04/10), άλλοι 41 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοντακαίικων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, 34 διασώθηκαν από λιμενικούς στη βραχώδη περιοχή Αγίου Νικολάου στο Ποτάμι Καρλοβάσου.