AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Οκτ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η "Ανατροπή" στους Μαυρατζαίους Σάμου


Μέλη και φίλοι του δημοτικού συνδυασμού "Ανατροπή" περιηγήθηκαν τη Δευτέρα στο χωριό Μαυρατζαίοι Σάμου. 

Εκεί τους υποδέχτηκαν τοπικοί φορείς και έγινε εκτενής συζήτηση των δύο δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και Στέλιου Μάη με τον εκπρόσωπο του χωριού, Δημήτρη Κυριαζή, όπως και με όλους τους παρευρισκομένους.

Οι Μαυρατζαίοι είναι ένα χωριό 170 κατοίκων. Τα προβλήματα που ανέφερε ο εκπρόσωπος του χωριού είναι η αγροτική οδοποιία που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, επειδή έχει να συντηρηθεί πολύ καιρό. Ακόμα, λόγω δασοπροστασίας, πρέπει να γίνει μια διάνοιξη άμεσα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, επειδή υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς μέσα στο χωριό, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης, υπάρχουν διάφορα επικίνδυνα κτίσματα μέσα στο χωριό και πρέπει να βρεθεί λύση, πριν γίνει κανένα ατύχημα. Τέλος, ένας χώρος που έχει αγοραστεί από τον Δήμο δίπλα στην εκκλησία, πρέπει σιγά, σιγά να αξιοποιηθεί ως προς όφελος του χωριού.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της "Ανατροπής", οι Μαυρατζαίοι έχουν να δείξουν πολλά. Υπάρχει ένα λαογραφικό μουσείο, που είχε φτιαχτεί παλιά από τον δήμο, και τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, το σχολείο έχει εγκαταλειφθεί και βανδαλίζεται. Είναι ένα ιστορικό μουσείο και έχει ένα πολύ μεγάλο ιστορικό αρχείο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να προβάλλεται.   

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της "Ανατροπής" στους Μαυρατζαίους Σάμου: