AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Δεκ 2014

Η επίσκεψη του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη στη Σάμο


"Είμαστε ανοικτοί σε δυνάμεις και πέραν της αριστεράς αλλά ερμητικά κλειστοί απέναντι σε όσους θέλουν να έρθουν κοντά μας καιροσκοπικά", δήλωσε από την Σάμο μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών, όποτε αυτές προκηρυχτούν.

Το στοίχημα ανέφερε είναι όχι μόνο να κυβερνήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά να κυβερνήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε σε τρία βασικά σημεία: Το ύψος του χρέους, τους όρους εξυπηρέτησης και τον στόχο για εφικτό πρωτογενές πλεόνασμα σε αντίθεση με τον υπερβολικό στόχο της σημερινής κυβέρνησης.

Σε σχετική ερώτηση για τη λύση του μεταναστευτικού που μαστίζει τα νησιά ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση αν η Ε.Ε δεν αποκτήσει ρεαλιστική και αποτελεσματική πολιτική.

Καθόλου ανησυχητική δεν θεωρεί ο κ. Παπαδημούλης την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών σχετικά με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Μιλώντας νωρίτερα στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Σάμου και αφού άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους, τους ενημέρωσε ότι σχετικά με το μείζον θέμα της φημολογούμενης κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, έχει υποβάλλει επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας να μάθει τις προθέσεις της. Παράλληλα ζήτησε από όλους εγρήγορση για το θέμα.

Αναφέρθηκε ακόμη στην έννοια της νησιωτικότητας και στο μεταφορικό ισοδύναμο ενώ για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πιστεύει στον ρόλο τους γιατί χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Πρότεινε δε στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Σάμου, να διοργανώσουν ένα τοπικό αναπτυξιακό συνέδριο με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους ενόψει και του νέου Ε.Σ.Π.Α 2014-2020.

"Πρέπει να διεκδικήσουμε μια άλλη αντιμετώπιση από τους Ευρωπαίους και αυτό θα γίνει κόντρα στην γερμανική πολιτική της αυστηρής λιτότητας", κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισκέφτηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής όπου συνομίλησε με τους μετανάστες και το προσωπικό ενώ είχε επαφές και με τα μέλη της Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε το πρωί της Κυριακής και σε ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Πηγή: Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε.