AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Δεκ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σάμος X 3 στην Αθήνα!


Τριπλή ήταν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή η εκπροσώπηση της Σάμου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε εκθέσεις στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στην τουριστική έκθεση "Greek Tourism Expo Athens 2014", στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, με σκοπό την παρουσίαση και την προώθηση των νησιών της, τόσο στην εσωτερική τουριστική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

Τη Σάμο εκπροσώπησαν ο ειδικός σύμβουλος αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Δημήτρης Πλατανιώτης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, ενώ από τον Δήμο το παρών έδωσαν οι Δημήτρης Βογιατζής, Δημήτρης Κυριαζής και Ιωάννα Καραγιάννη.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φωτεινή Θαλασσινού.

O Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Φωτεινή Θαλασσινού.


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παναγιώτης Κοκκόρης και ο τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς με τα στελέχη της αποστολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, με τα στελέχη της αποστολής της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας πραγματοποίησαν περισσότερες από 35 συναντήσεις με tour operators και τουριστικούς πράκτορες από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τουρκία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Επιβεβαιώθηκε η τάση της τουριστικής αγοράς για αναζήτηση νέων ελληνικών προορισμών, αλλά και νέων ειδικών προϊόντων, πεδία που μπορούν προνομιακά να εκμεταλλευτούν τα νησιά του βορείου Αιγαίου, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτουν. Τα στοιχεία επαφών από τις συναντήσεις αυτές θα σταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών.


Και το μέλι της Σάμου στην Αθήνα

Το ίδιο τριήμερο τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λάνσαραν και το μέλι τους, στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, σε περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.




Κρασί και ούζο!

Τέλος, και το σαμιώτικο κρασί της Ε.Ο.Σ.Σ., και το ούζο της Ποτοποιίας Ζαρμπάνη συμμετείχαν από 5-7 Δεκεμβρίου στο Φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι.