AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2017

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Έρης Ρίτσου στις 6/7


Το νέο μυθιστόρημα της Έρης Ρίτσου με τίτλο "Ο νεκρός δολοφονήθηκε" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Κέδρος" θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου σε εκδήλωση στην πόλη της Σάμου.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου του Ε.Ο.Σ.Σ και γίνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "ΚΟΣΜΟΣ".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου και η συγγραφέας Έλενα Χουσνή.


Λίγα λόγια για την πλοκή του μυθιστορήματος*:

"Το πτώμα ενός άντρα με το πρόσωπο και τα χέρια καταφαγωμένα από τσακάλια βρίσκεται σε δύσβατη δασική περιοχή ενός νησιού.
 

Στη μια του τσέπη ένα σημείωμα: 'ΕΤΣΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ'. Στην άλλη ένα τυπωμένο μέιλ: «Αν δεν έρθεις να με δεις, θα σκοτωθώ". Στο στέρνο του χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός.

Ποιος είναι αυτός ο άντρας; Πώς βρέθηκε εκεί; Ποια ήταν η αιτία του θανάτου του και ποια τα κίνητρα του δράστη; Προσωπικά ή πολιτικά; Όλα τα σενάρια μοιάζουν εξίσου πιθανά. Τα ερωτήματα είναι πολλά για τις τοπικές αρχές, που δεν είναι συνηθισμένες να αντιμετωπίζουν τέτοιες υποθέσεις στο μάλλον ήσυχο νησί.

Στον απόηχο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, στην καρδιά της κρίσης, η νεαρή αστυνομικός Μαρία Γεωργίου, που κατάγεται από το νησί, θα επιστρέψει εκεί με μετάθεση από την Αθήνα και θα αναλάβει να βοηθήσει τις αρχές να λύσουν το μυστήριο. Ένα μυστήριο που περιπλέκεται όσο προχωρούν οι έρευνες…
"


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Bαθύ και μεγάλωσε στο Kαρλόβασι της Σάμου. Είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου - Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.

Άλλα βιβλία της για μεγάλους: Γιατρός επαρχίας, Κέδρος 2004, Μυστικά και αποκαλύψεις, Κέδρος 2006

Για παιδιά:
 Οι τρεις βασιλοπούλες, Κέδρος 2001, Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία, Κέδρος 2002, Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της, Κέδρος 2010, Η μαύρη πεταλούδα, Κέδρος, 2015, Μπαλού, Γκαλού, Νταλού: τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί, Κέδρος 2016. 

* Πηγή: tvxs.gr