AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιουν 2017

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου στα έργα ασφαλτόστρωσης στο Καρλόβασι


Τα έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου που εκτελούνται στο Καρλόβασι επισκέφτηκε την Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Ο κ. Κατρακάζος δήλωσε σχετικά :

"Όπως είχαμε προγραμματίσει και ανακοινώσει ως Περιφερειακή Αρχή και στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που θέσαμε για τη συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των νησιών μας, εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων την συντήρηση και ασφαλτόστρωση όλου του μήκους της Επαρχιακής Οδού που διέρχεται το Καρλόβασι από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη.

Ένα έργο που κατά τη δική μας εκτίμηση άργησε πολλά χρόνια να έρθει, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η σκληρή διεκδίκηση πόρων που η περιφερειακή αρχή με επικεφαλής την Περιφερειάρχη διεξάγει, μας επέτρεψε να το προγραμματίσουμε και σήμερα να αρχίζουμε την εκτέλεσή του. 

Το έργο δημοπρατήθηκε και αφού διευθετήθηκαν με το Δήμο θέματα που αφορούν τα διερχόμενα δίκτυα, από την προηγούμενη Δευτέρα μπήκε στη φάση της υλοποίησής του με εργασίες στο τμήμα από το κόμβο έως τα φανάρια, που τελειώνουν σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με εργασίες στην είσοδο της πόλης από το Φουρνιώτικο ρέμα έως τα φανάρια του Αγίου Νικολάου. 

Λόγω του ότι είμαστε στη θερινή περίοδο και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεδομένου ότι για ορισμένα τμήματα, όπως στα Καναπτέικα δεν υπάρχουν εναλλακτικές προσβάσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας, αποφασίσαμε το έργο να εκτελεστεί σε τμήματα και τα δυσκολότερα να εκτελεστούν με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Αυτό που θέλουμε να γίνει σαφές σε όλους, είναι με ορίζοντα το τέλος του χρόνου –προγραμματίζουμε για πολύ νωρίτερα- θα ασφαλτοστρωθεί το σύνολο της Επαρχιακής Οδού από τη μία πλευρά της πόλης ως την άλλη.

Θέλω τέλος να θυμίσω ότι ανεξαρτήτως αρμοδιότητας στην περσινή συντήρηση ασφαλτοστρώσαμε τμήμα της παραλιακής οδού (Ρίβα), πρόσφατα εντάξαμε με ποσό 200.000 ευρώ το έργο «Αποκατάσταση ευστάθειας γέφυρας στο Κερκήτειο ρέμα» και να σημειώσω τέλος, ότι ανεξαρτήτως αρμοδιότητας εργαζόμαστε για να καταστεί δυνατή και η συντήρηση τμημάτων της παραλιακής οδού που χρίζουν άμεσης επέμβασης".