AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουν 2017

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Σάμου


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) θα λειτουργήσει στη Σάμο για δωδέκατη συνεχή χρονιά κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων το οποίο παρέχει την δυνατότητα σε πολίτες άνω των 18 ετών να ολοκληρώσουν δωρεάν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, δηλαδή  το Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα του Σ.Δ.Ε είναι ταχύρυθμο και διαρκεί 18 μήνες (2 σχολικά έτη), ενώ το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.

Τα μαθήματα είναι απογευματινά, χωρίς εξετάσεις και βαθμούς ενώ παρέχουν βασικές δεξιότητες-εφόδια για την αγορά εργασίας, όπως και δωρεάν ECDL
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευόμενου πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Στη Σάμο λειτουργούν δύο παραρτήματα Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Του Βαθέος, το οποίο εδρεύει στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Σάμου (Πυθαγόρα 11 Περιβόλια) και του Καρλοβάσου, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τις 15 Ιουνίου και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στα 2273024830, 6974290800, 6976718434.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Ταυτότητα ή διαβατήριο

2. Πιστοποιητικό Απολυτηρίου Δημοτικού με αρ. πρωτοκόλλου ή Απολυτηρίου Δημοτικού ή βεβαίωση μη ολοκληρωμένης φοίτησης σε Ελληνικό Γυμνάσιο με αρ. πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση ξενόγλωσσου τίτλου απαιτείται μετάφραση από επίσημη αρχή.