AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουν 2017

Τουριστική προβολή της Σάμου από ρώσους και έλληνες δημοσιογράφους

Φωτογραφία από την ξενάγηση των 6 φιλοξενούμενων Ρώσων δημοσιογράφων και blogger στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου.

Τρία ταξίδια εξοικείωσης (press trips) με σκοπό τη μεγιστοποίηση της προβολής των νησιών του Νομού Σάμου στο εσωτερικό και στις χώρες του εξωτερικού πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.

Ο εν γένει συντονισμός, η επιμέλεια και οργάνωση των προγραμμάτων των φιλοξενούμενων υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Πιο αναλυτικά:

- Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η επίσκεψη έξι δημοσιογράφων και blogger από την Ρωσία σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας. Οι δημοσιογράφοι παρέμειναν στο νησί μας από 18 έως 21 Ιουνίου και συνοδεύονταν από υπάλληλο του εν λόγω γραφείου. 

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συλλογή υλικού σχετικά με τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία, τη φύση και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τη δημοσίευσή του σε περιοδικά και blog της χώρας τους. 

Για την ανάδειξη και προβολή μορφών εναλλακτικού τουρισμού οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επιδοθούν σε δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στους καταρράκτες και sea kayak. 

Το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου απυθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ε.Ο.Σ.Σ για την ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και την εκδήλωση γευσιγνωσίας και στους κ.κ. Joan Ramon Royo (SEA KAYAK SAMOS) και Γιώργο Ματθαίου (SAMOS OUTDOORS) που τους συνόδευσαν στις δραστηριότητες.

- Το διάστημα 1-3 Ιουνίου επισκέφθηκαν τη Σάμο πέντε μέλη του γνωστού στη Σμύρνη οδηγού γευσιγνωσίας “Izmir Gourmet Guide” με σκοπό τη δημοσίευση αφιερώματος για τη γαστρονομία του νησιού. Το αφιέρωμα θα κυκλοφορήσει στην ενότητα “Flavor’s from the neighbor”. Οι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στο KERVELI VILLAGE HOTEL και το αυτοκίνητο ήταν προσφορά του By Ship Travel.

Το Τμήμα Τουρισμού της Π. Ε. Σάμου ευχαριστεί για τη συνεργασία τις επιχειρήσεις 3ΑΑΑ στους Μανωλάτες, Μικρή Πλατεία- Τριαντάφυλλος στο Παλαιόκαστρο, "Πέρα Βρύση" στους Βουρλιώτες, Ταβέρνα "Κόσμος" στα Αυλάκια και Εστιατόριο "ΕΛΙΑ" στο Πυθαγόρειο.    

- Το διάστημα 13-19 Μαΐου επισκέφθηκαν την Ικαρία ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστροπαύλος και η συνεργάτης του Ειρήνη Ηλιοπούλου, με σκοπό τη δημοσίευση αφιερώματος στο ΒΗΜΑgazino του Μαΐου, περιοδικό του Βήματος της Κυριακής. 

Τους δημοσιογράφους φιλοξένησαν επιχειρήσεις της Ικαρίας (KARRAS STAR HOTEL, ΠΑΝΣΙΟΝ ΑΓΡΙΟΛΥΚΟΣ, LEMY TOURS, MAVRΟGIORGIS RENTALS, EVON’S, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΦΙΑΝΕΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ, ΝΑΪΑΔΕΣ, ΜΑRY MARY, ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ, Μεζεδοπωλείο ΑΡΓΙΟΣ) και τους συνόδευσαν στις περιηγήσεις τους ο Χάρης Σφετικόπουλος από το DISCOVER IKARIA και ο Evon Πλακίδας. Το Τμήμα Τουρισμού της Π. Ε. Σάμου απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην αεροπορική εταιρία SKY EXPRESS για την έκπτωση που παρείχε στα αεροπορικά εισιτήρια.