AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουν 2017

"Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος από τον δήμο Σάμου"

Φωτογραφία: Μανώλης Marg

Να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση συμβασιούχου ζητά από τον δήμο Σάμου η τοπική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ), που καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Στο ίδιο μήκος κύματος, και η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Σάμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Π.Α.ΜΕ, "το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο παρέπεμπε εργαζόμενους και δήμους η κυβέρνηση, δήθεν για να δώσει λύση, την Παρασκευή το βράδυ προχώρησε στην έκδοση απόφασης - κόλαφο για όλους τους συμβασιούχους των δήμων…

Ουσιαστικά κρίνει αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεων (που γίνεται από το 2015) και παράνομη την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει! …

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία, να αναλάβει τις ευθύνες της και τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου".

Με τη σειρά της, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι "η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων εργαζομένων στους δήμους καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις υπηρεσίες των δήμων σε ανεπάρκεια και παράδοσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική της κηρύσσει το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή Σάμου να μην ενδώσει στις προτροπές της διοίκησης της ΚΕΔΕ και να απειθαρχήσει στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να μην απολύσει κανένα εργαζόμενο…".