AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2017

Στήριξη του Πυθαγόρα στη Γ' Εθνική ζητά από τον υφ. Αθλητισμού ο Σεβαστάκης


Με αφορμή την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του σαμιώτικου συλλόγου Α.Ψ.Ε.Σ "Πυθαγόρας Κοντακαίικων" στη Γ΄ Εθνική, ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, έθεσε  με λεπτομερή επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, το ζήτημα της τεχνικής ενίσχυσης και της οικονομικής ενδυνάμωσης του συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, "στόχος της παρέμβασης του βουλευτή του νομού είναι να ενταχθεί από πλευράς υπουργείου το έργο της τεχνικής αναβάθμισης του γηπέδου και γενικότερα των αθλητικών υποδομών στα Κοντακαίικα, στο επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).  Η παρέμβαση του βουλευτή, που είναι συνεχής, αφορά γενικότερα τις αθλητικές υποδομές στο νομό Σάμου και σε όλα τα νησιά του νομού.

Από την πλευρά του το υπουργείο, στην επικοινωνία του με το βουλευτή Σάμου Δ. Σεβαστάκη, δήλωσε ότι έχει τη βούληση για ενίσχυση του Α.Ψ.Ε.Σ "Πυθαγόρας Κοντακαίικων".

Ωστόσο, για να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά η διαδικασία, είναι απαραίτητο από την πλευρά του δήμου Σάμου να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και να υποβληθεί επισήμως".

Δείτε το αναλυτικό περιεχόμενο της επιστολής του βουλευτή Σάμου:

"Θέμα: «Τεχνική και Οικονομική Ενίσχυση Αθλητικού Συλλόγου “ Α.Ψ.Ε.Σ Πυθαγόρας Σάμου”,  Κοντακαίικα Σάμου»

Κύριε Υφυπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Ο αθλητικός σύλλογος Κοντακαιίκων «Α.Ψ.Ε.Σ Πυθαγόρας Σάμου», έχει μια αξιοθαύμαστη αθλητική πορεία τα τελευταία χρόνια. Φέτος,  η πολυετής πρωταγωνιστική του πορεία στο Νομό, στέφθηκε όχι μόνο με το πρωτάθλημα αλλά και με την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία!

Χρηματοδοτούμενος ουσιαστικά από την τοπική κοινωνία και τους μικρούς επιχειρηματίες της περιοχής, στηρίχθηκε σε μια μεγάλη λαϊκή αποδοχή, οργανώνει δε μια ευρεία κοινωνική κατάφαση. Να σημειώσω ότι ο χωριό-έδρα του αθλητικού συλλόγου,  τα Κοντακαίικα Σάμου, 800 περίπου κατοίκων, είναι υψηλής αγροτικής παραγωγής, δεν προσχώρησε στην οικονομία της τουριστικής «μονοκαλλιέργειας». Διατηρεί κοινωνικό σφρίγος και συνοχή,  παραγωγική επινοητικότητα με νέες καλλιέργειες, εξαγωγική κουλτούρα , αγκαλιάζει τους νέους αγρότες αλλά και τους  διανοούμενους που θέλουν κοινωνικό χώρο για να δημιουργήσουν. 

Να σημειώσω επίσης ότι λειτουργεί η φωτογραφική ομάδα «Φωτόνησος» με υψηλής στάθμης έργα και συστηματικά μαθήματα εικαστικής φωτογραφικής τέχνης. 

Να σημειώσω ακόμα ότι το κεντρικό αίτημα που μου έθεσαν  οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της περιοχής ήταν η δημιουργία πνευματικού κέντρου που θα στεγάζει το πλήθος των εκδηλώσεων τις οποίες η κοινότητα συνοργανώνει. Αυτό νομίζω, υποδηλώνει μια διαφορετικής κλίμακας αγωγή και ευαισθησία.

Τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Πυθαγόρα Σάμου» προπονούνται στο χωμάτινο και μη πιστοποιημένο γήπεδο, που σχεδόν εθελοντικά έχουν διαμορφώσει. Μικρές, αλλά ουσιαστικές τεχνικές παρεμβάσεις, που αφορούν στις διαστάσεις του καθώς και το σημαντικό ζήτημα του πλαστικού χλοοτάπητα είναι οι πιο επείγουσες εκκρεμότητες. Βοήθεια δεν υπάρχει από πουθενά. Οι αθλητές τόσο της βασικής ομάδας όσο και των φυτωρίων αγωνίζονται με τους όρους της δεκαετίας του 1960!
Θεωρώ αξιότιμοι  κύριοι ότι έχουμε ένα εξέχον παράδειγμα μεγάλου αθλητικού σφρίγους, με υψηλά αθλητικά αποτελέσματα που δεν βρίσκουν την δικαίωσή τους από τους  θεσμούς της πατρίδας μας. Είναι εξαιρετικά άδικο να πετυχαίνει κανείς εργαζόμενος -αγωνιζόμενος σκληρά, καλά αποτελέσματα, να έχει μια διαρκή ανοδική πορεία και ως προς το καθαυτό το αθλητικό αποτέλεσμα και ως προς την κοινωνική του αφομοίωση  και αυτό να μη βρίσκει την παραμικρή ενισχυτική χειρονομία.
Γνωρίζοντας και την παιδεία και την κοινωνική σας ευαισθησία παρακαλώ να βοηθήσετε τεχνικά και οικονομικά τον «Πυθαγόρα Σάμου» με έδρα τα Κοντακαίικα Σάμου,  ώστε να πλησιάσει  τα ποιοτικά πρότυπα  της Γ’ Εθνικής σε επίπεδο υποδομών. 

Είναι κρίμα αυτοφυή σωματεία χωρίς διαφθορά και πλάγιους δρόμους, με καθαρή λαϊκή συνάρθρωση, χωρίς πολιτικές δημόσιες σχέσεις και διαπλοκές, να μη βρίσκουν το δρόμο της επιβεβαίωσης, αλλά αντίθετα να διαψεύδεται το όραμα και το όνειρο. 

Η αποξένωση του συλλόγου από προτάσεις και διεκδικήσεις, ενώ αξιολογικά είναι στο υψηλότερο βάθρο δείχνει την παραμόρφωση τόσο του τρόπου των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων όσο και της αντιαναπτυξιακής φύσης της πολιτικής και διοικητικής γραφειοκρατίας. 

Επειδή η κυβέρνησή μας δεν πρέπει και δεν είναι σαν τις άλλες παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος.  Είναι πολύ σημαντικότερο το ηθικό, πολιτισμικό και αξιακό  παράδειγμα που κτίζει το εν λόγω σωματείο σε σχέση με τα  χρήματα που χρειάζεται για να στηριχθεί η λειτουργία του."