AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουν 2017

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Σάμου

Φωτογραφία από τη σελίδα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κωνσταντίνου Αμυρσώνη

Ο Δήμος Σάμου είναι ένας από τους επτά ευρωπαϊκούς δήμους που βραβεύτηκαν την Πέμπτη σε ειδική τελετή στο Στρασβούργο με το "European Diploma" για τις δράσεις τους στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Ο Δήμος Σάμου τιμήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού  "Europe Prize " που οργανώνει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και βιώσιμης Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το  "Europe Prize " θεσμοθετήθηκε το 1955 και αποτελεί την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να αποκτήσει μια ευρωπαϊκή πόλη για τις δράσεις της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Σάμου ανακηρύχθηκε ένας από τους 7 ευρωπαϊκούς Δήμους που θα λάβουν για το 2017 την διάκριση  "European Diploma ". 

Φωτογραφία από τη σελίδα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κωνσταντίνου Αμυρσώνη


Ο θεσμός προωθεί και αναγνωρίζει Δήμους ή πόλεις που προωθούν τις αδελφοποιήσεις και συνεργασίες με άλλες περιοχές στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, τη συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς τοπικών αρχών και σε ευρύτερες δράσεις. Βοηθά πόλεις και Δήμους να γίνουν πιο γνωστοί στον ευρωπαϊκό χάρτη και να δημιουργήσουν δεσμούς με νέες περιοχές. 

Κάθε Δήμος αποστέλλει, στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας έναν φάκελο υποψηφιότητας που περιλαμβάνει μια πολυσέλιδη τεκμηριωμένη έκθεση η οποία απαντά σε μια σειρά κριτηρίων. Οι πόλεις που διακρίθηκαν, μεταξύ αυτών και η Σάμος, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στο Στρασβούργο τον Ιούνιο.

Για φέτος το  "European Diploma" απονέμεται σε επτά ευρωπαϊκούς Δήμους που είναι οι ακόλουθοι:
Γερμανία: Bergkamen και Denzlingen 
Ελλάδα: Σάμος
Ιταλία: Ponte San Nicolò 
Πολωνία:  Ostrów Wielkopolski και Morawica  
Σερβία: Kikinda (Vojvodina)