AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουν 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων στη Σάμο!

Φωτογραφία του Νίκου Ανδρεάδη

Δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα, μερικά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σπάνια, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Πρόκειται για τα αυτοκίνητα που μετέχουν στον αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων με την ονομασία "Tour de Samos".

Αυτός ο αγώνας φιλικού χαρακτήρα, ο οποίος είναι αγώνας ακρίβειας και όχι ταχύτητας, διεξάγεται σε δύο σκέλη (Σάββατο και Κυριακή, με διαφορετικές διαδρομές) σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας, με πλήρη τήρηση του ΚΟΚ και χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν ειδικά μέτρα για την κίνηση των υπολοίπων οχημάτων.

Τα αυτοκίνητα θα καλύψουν στις δύο μέρες περίπου 200 χιλιόμετρα με 8 regularity ειδικές διαδρομές και θα περάσουν μπροστά από τα περισσότερα σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της Σάμου, καθώς και από πανέμορφα παραθαλάσσια και ορεινά τοπία του νησιού.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, η εκκίνηση θα δοθεί στο Καρλόβασι στις 11:00 και στη συνέχεια η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Άγιος Κωνσταντίνος – Μανωλάτες - Περιφερειακός Βαθέως - Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Ποσειδώνιο (ανασυγκρότηση-γεύμα).

Μετά την ανασυγκρότηση, ο αγώνας θα συνεχιστεί στις 15:00 με τη διαδρομή: Πυθαγόρειο - Ευπαλίνειο Όρυγμα - Βαθύ (17:00, Πλατεία Δημαρχείου, τερματισμός). Στην πλατεία Δημαρχείου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των Βραβείων από τους διοργανωτές και την  Δημοτική Αρχή .

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την 4Χ4 Sport Club Ναυπλίου, το αθλητικό σωματείο "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" και τη SCUDERIA TRISKELION, υπό την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και τον ΕΑΚ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με πλήρη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην παρουσίαση των αυτοκινήτων το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι Καρλοβάσου και την εκκίνηση παρέστη ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ ανάμεσα στους θεατές βρέθηκαν ο Νίκος Ανδρεάδης και η Μαρία Παπαδάμ, οι οποίοι τράβηξαν τις ακόλουθες φωτογραφίες:


Φωτογραφίες του Νίκου Ανδρεάδη:





























Φωτογραφίες της Μαρίας Παπαδάμ: