AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2017

Έργα ανάδειξης του περιβάλλοντος και του πολιτισμού της Σάμου

Φωτογραφία του Νίκου Χατζηιακώβου

Δύο έργα ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σάμου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

- Δημιουργία Δικτύου Σηματοδοτημένων Πεζοπορικών Διαδρομών στο Νησί της Σάμου "HIKE Samos", με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 382.300 ευρώ και δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

- Έργα ανάδειξης φυσικού τοπίου περιοχής Σπηλιά Πυθαγόρα, με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 163.500 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Σάμου.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε πρόσκληση σχετικά με την προστασία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σάμου. Η πρόσκληση αφορά παρεμβάσεις για την ανάδειξη και την αναβάθμιση υποδομών πολιτισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και δικαιούχους το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: "Με τα έργα ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σάμου, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής εικόνας που στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού".