AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιουν 2017

Στα μπλε φωτίζεται την Τρίτη το κτίριο της πρώην Εμπορικής Σχολής στο Καρλόβασι


Το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου το κτίριο της πρώην Εμπορικής Σχολής, το οποίο σήμερα αποτελεί χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φωτίζεται στα μπλε.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στα πλαίσια της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε πολλά μέρη του κόσμου κάθε χρόνο από την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων τιμήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Ιουνίου το 2001 και κάθε χρόνο έκτοτε, εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πάνω από 100 χώρες, με τη συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων, μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, διασημοτήτων, απλών πολιτών και των ίδιων των προσφύγων. Η Μπλε Φωταγώγηση Μνημείων και Μουσείων “Light it Blue” αποτελεί μία ευρέως γνωστή πρωτοβουλία. Παρόμοιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν σε διάφορα μνημεία και αξιοθέατα του κόσμου όπως: το Κολοσσαίο στη Ρώμη, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, το Δημαρχείο της Λευκωσίας, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, τo Αρχαίο Υδραγωγείο της Λάρνακας, κ.α.

Αυτή τη μέρα, η ανθρωπότητα τιμά τη δύναμη, το θάρρος και την επιμονή εκατομμυρίων προσφύγων, καθώς και δίνετε η ευκαιρία στο κοινό να δείξει την συμπαράσταση του σε όλους όσους ξεριζώθηκαν αναγκαστικά από τα σπίτια τους.
  
Η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπαραστέκεται στον προσφυγικό πληθυσμό στηρίζοντας τις εκπαιδευτικές δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο.

"Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με τους πρόσφυγες υπογράφοντας την έκκληση: www.WithRefugees.gr " προτρέπει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.