AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαΐ 2019

"Η Σάμος αλλάΖΕΙ": Περιοδείες σε χωριά της Σάμου


Προεκλογικές εξορμήσεις σε χωριά της Σάμου οργανώνει η δημοτική κίνηση "Η Σάμος αλλάΖΕΙ", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Νίκο Ζάχαρη, και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.


Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη το απόγευμα επισκέφτηκαν τα δύο πιο ορεινά χωριά του δήμου, το Πάνδροσο και τα Μεσόγεια, όπου ένα από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων ήταν να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στον σωστό χρόνο το ζήτημα της αποκατάστασης στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων, για να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους για την καλλιέργεια των αμπελιών. Σύμφωνα με τον συνδυασμό, ενθαρρυντικό ήταν ότι στην πλατεία του Πανδρόσου βρέθηκαν τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά, νηπιακής ηλικίας.
Εικόνα από το Πάνδροσο

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους Μαυρατζαίους, όπου συνομίλησαν αρχικά με τον πρόεδρο της κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή και μετά με κατοίκους του χωριού. Στη συζήτηση αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά τη μεταρρύθμιση "Κλεισθένη" και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. "Κανένας δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις" αναφέρει "η Σάμος αλλάΖΕΙ". Όπως σημειώνει, κατατέθηκε η αγωνία των νέων να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μαυρατζαίων (αγγειοπλαστική και κεραμική τέχνη, το Μοναστήρι του Σταυρού) και η αναγκαιότητα για σύνδεση των χωριών με δημόσια συγκοινωνία (είτε ΚΤΕΛ, είτε δημοτική συγκοινωνία).
Εικόνες από τους Μαυρατζαίους


Το απόγευμα της Πέμπτης τα στελέχη της δημοτικής κίνησης επισκέφτηκαν το πιο τουριστικό χωριό της βόρειας Σάμου, το Κοκκάρι, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες και κατοίκους και μοίρασαν προεκλογικό υλικό (κεντρική φωτογραφία).
"Διανύουμε τα μέσα του Μαΐου και έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν. Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τη δημοτική αρχή στην αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα, που δεν ταιριάζουν στο Κοκκάρι, που είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Σάμου.
Εικόνα από το Κοκκάρι

Είναι δέσμευση του συνδυασμού μας στα πιο τουριστικά μέρη (Πυθαγόρειο, Κοκκάρι, Ηραίον και πρωτεύουσα) να ξεκινήσουμε, ως νέα δημοτική αρχή, να τοποθετούμε καλαίσθητους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων" δηλώνει "η Σάμος αλλάΖΕΙ".
Την Παρασκευή οι υποψήφιοί της θα επισκεφθούν τους Μυτιληνιούς, όπου στο Πνευματικό Κέντρο στις 7.30 μμ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της κοινότητας, τον εμπορικό και πολιτιστικό σύλλογο, καθώς και κατοίκους για να συζητήσουν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.
Φωτογραφίες: "Η Σάμος αλλάΖΕΙ"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com