AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2014

Διακρίσεις για μαθήτριες της Σάμου σε διαγωνισμό σκακιστικού σκίτσου


Δύο μαθήτριες από τη Σάμο διακρίθηκαν πρόσφατα στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό σκακιστικού σκίτσου.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων απέσπασε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ Σάμου Μαρία Παπαγεωργίου.

Το σκίτσο της βασίστηκε στην παραπάνω διάσημη εικόνα, στην οποία εικονίζεται ο Μιχαήλ Ταλ, ο επονομαζόμενος "μάγος από τη Ρίγα", στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1959.

"Ευχόμαστε στη Μαρία κάθε επιτυχία και κάθε πρόοδο. Πάντα να πετυχαίνει τους στόχους που βάζει και να μη σταματήσει να ζωγραφίζει!", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΠΑ.Λ Σάμου.

Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίων πήρε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Καρλοβάσου Αγγέλα - Μαρία Πανούσου, που ζωγράφισε τον Μπόμπι Φίσερ.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό, που οργανώθηκε από τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας (Σ.ΕΠ.Ο.Κ.Ε), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ξεπέρασαν τις 150 πανελλαδικά.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στα Καλάβρυτα το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Δείτε περισσότερα εδώ :



Στο μεταξύ, ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου στον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αντώνη Τσολομύτη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους για την οργάνωση και υλοποίηση μιας επιμορφωτικής ημερίδας στο σχολείο τους, με σκοπό τη γνωριμία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη γλώσσα δημιουργίας εγγράφων LaTeX.

"Τον συγχαίρουμε θερμά για αυτήν του την πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς προς τα μέλη της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας με την οποία εκφράζει το ενδιαφέρον του για την Παιδεία στον τόπο μας και ευχόμαστε η ανιδιοτελής αυτή χειρονομία του να αποτελέσει την απαρχή για μια σταθερή και γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί", αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιμορφωτική αυτή ημερίδα οργανώθηκε πρόσφατα, με τη βοήθεια και του σχολικού συμβούλου Μαθηματικών Γιάννη Ράλλη, ενώ την παρακολούθησαν περισσότεροι από είκοσι εκπαιδευτικοί διαφόρων σχολείων του νησιού.