AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2014

Γιατροί, νοσηλευτές και ένστολοι ενημερώθηκαν για τον Έμπολα


Την υγειονομική θωράκιση της Σάμου σε περίπτωση πιθανής εισαγωγής κρούσματος Έμπολα ήλεγξε κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο) αποτελούμενο από την αντιπρόεδρο Ευαγγελία Κουσκούνη, τη γιατρό Κατερίνα Καραγιώργου και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) Παναγιώτη Ευσταθίου, που επισκέφτηκε τη Δευτέρα το νησί.

Το κλιμάκιο των γιατρών αρχικά πραγματοποίησε ενημέρωση στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Σάμου και ήλεγξε τα μέσα τα οποία διαθέτει το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έκανε αναφορά στον ιό με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, ενώ ο νοσηλευτής Γεράσιμος Γερολυμάτος έκανε επίδειξη του τρόπου που οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα φορέσουν τον ειδικό εξοπλισμό για την προστασία τους.
    
Ακολούθησε και δεύτερη ενημέρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου, για τους ένστολους, όπου ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε εκτενώς στον Έμπολα, χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία για τη διαδρομή του ιού παγκοσμίως.

Ο κ. Ευσταθίου ήταν καθησυχαστικός προς τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς που έρχονται σε πρώτη επαφή με τους μετανάστες, λέγοντας πως ο ιός δεν μεταδίδεται αν δεν εμφανιστούν συμπτώματα. "Κάποιος που έχει τον ιό αλλά δεν έχει συμπτώματα, δεν τον μεταδίδει", είπε ο κ. Ευσταθίου.

Η γιατρός Βάσω Βελώνη ενημέρωσε για τις στολές που ήδη υπάρχουν στο νοσοκομείο της Σάμου και αφορούν στην αντιμετώπιση ενός πιθανού κρούσματος, ενώ για την περίπτωση νοσηλείας έχουν παραγγελθεί και θα φτάσουν ως τα μέσα Δεκεμβρίου οκτώ στολές με τις ειδικές προδιαγραφές που επιβάλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πηγή: Α.Π.Ε - Μ.Π.Ε