AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2014

Ήρθαν ξανά από απέναντι...


Αραιές ήταν το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι αφίξεις παράνομων μεταναστών. Την Τρίτη, ωστόσο, έκαναν μαζικά την επανεμφάνισή τους στο νησί.
Πιο αναλυτικά, 45 παράνομους μετανάστες εντόπισαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σάμου. Κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό φυλάκιο, πλωτό περιπολικό τούς αντιλήφθηκε να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι παράνομοι αυτοί μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, καθώς στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Άλλοι 28 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, επίσης πρωινές ώρες σήμερα, στο Κοκκάρι, βόρεια της Σάμου.

Με άλλα λόγια, μόνο σήμερα επιχείρησαν να βγουν στο νησί 73 παράνομοι μετανάστες, την ώρα που σε ολόκληρο το προηγούμενο δεκαπενθήμερο το ίδιο αποπειράθηκαν να κάνουν άλλοι 79.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή (28/11) 31 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή Καλάμι, από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 42 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Ποσειδωνίου, ενώ πρωινές ώρες της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου άλλοι 6 διασώθηκαν από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσο, ανατολικά της Σάμου, καθώς η λέμβος τους παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.