AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2014

Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι στη Σάμο


Με συντριπτική πλειοψηφία οι δικηγόροι της Σάμου ψήφισαν την Τρίτη αποχή διαρκείας, αντιδρώντας σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στη Σάμο συνέλευση των δικηγόρων για να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Από τους 47 εγγεγραμμένους δικηγόρους του συλλόγου συμμετείχαν στην ψηφοφορία 42. Οι 41 ψήφισαν "Όχι" στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ένας ψήφισε "Ναι". Την αποχή διαρκείας ψήφισαν 31, ένα ψηφοδέλτιο ψήφισε να μην υπάρξει καμία κινητοποίηση και 9 ψήφισαν υπέρ των στοχευόμενων κινητοποιήσεων (τριήμερες, κυλιόμενες κ.λ.π).

"Επί της ουσίας, οι αλλαγές που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση αγγίζουν κυρίως τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Σε γενικές γραμμές, ο νέος Κώδικας θα είναι ένα τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Δεν στοχεύει στην απονομή δικαιοσύνης αλλά εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και δη τραπεζικά", δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου, Γιώργος Κολλάρας.

Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε να γίνει συμβολική κατάληψη από τους δικηγόρους στο δικαστικό μέγαρο αποτρέποντας τους πολίτες του νησιού να μπουν σε αυτό και να τους δώσουν το μήνυμα ότι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ