AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2015

Εκδηλώσεις στη Σάμο για τα 20 χρόνια Ποιμαντορίας του Μητροπολίτη


Επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης εικοσαετούς Ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου οργανώνει το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου και την Αντιπεριφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η πρώτη θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στην πόλη της Σάμου.

Μετά τους χαιρετισμούς των φορέων, για την προσωπικότητα και το έργο του κ. Ευσεβίου θα μιλήσουν ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Λέλος, ηγούμενος της Ι. Μ. Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλης Βαρβούνης, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Σκάλκος και Γεώργιος Αγγελινάρας και εκ μέρους του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Μητροπόλεως ο Σώζων Λάμπρου, μηχανικός πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία θα παρουσιάσει ο Αρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος, πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, θα γίνει και η παρουσίαση του επετειακού τόμου "Ευκαρπίας Αντίδοσις", που εκδόθηκε με αφορμή την εικοσαετή ποιμαντική Διακονία του κ. Ευσεβίου στα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

* Η ίδια εκδήλωση, με τους ίδιους ομιλητές, θα διεξαχθεί και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 6μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρλοβάσου.

* Επίσης την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, από 07.00-10.30, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σάμου, στην οποία θα συλλειτουργήσουν με τον Μητροπολίτη όλοι οι κληρικοί που χειροτονήθηκαν από αυτόν, ενώ θα ψάλει ο χορός των ιερέων, υπό τη διεύθυνση του π. Γεωργίου Αρχοντούλη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως.

Δείτε τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.