AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2015

Ο Δήμαρχος Σάμου για "Μυτιλήνη", προσφυγικό και Πολιτιστική Πρωτεύουσα


Η απομάκρυνση του πλοίου "Μυτιλήνη" από το λιμάνι Καρλοβάσου, αλλά και οι δράσεις του Δήμου σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών ήταν τα δύο θέματα που συζήτησε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος με τους δημοσιογράφους του νησιού, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ελισαίου Μαυρατζώτη, και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Αμυρσώνη.

Για το πλοίο "Μυτιλήνη" ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μετά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο να κινήσει τη διαδικασία για την ρυμούλκηση του πλοίου και αναμένεται να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός για να καθοριστεί το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί, το οποίο κυμαίνεται από 40 ως 100 χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιβαρυνθούν οι δημότες και θα ζητήσει το ποσό αυτό από το υπουργείο.

Για το μεταναστευτικό ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε το ποσό των 240.000 ευρώ που είχε ζητήσει ως έκτακτη επιχορήγηση για τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω των μεταναστών στην πόλη ενώ είπε ότι ζήτησε επιπλέον να υπάρχει ένας αντιδήμαρχος και δύο υπάλληλοι που θα ασχολούνται με τα θέματα των μεταναστών.

Επίσης αναφέρθηκε στο κτίριο που βρίσκεται στο Λιμάνι Καρλοβάσου και θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των μεταναστών, το οποίο παραχώρησε για πέντε μήνες στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αυτή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη να το επισκευάσει ώστε να μπορεί μα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δήλωσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος όλων των Μ.Κ.Ο και των εθελοντών και αυτό πράττει ο Δήμος με μια επιτροπή που έχει συστήσει. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από την πλευρά του ενημέρωσε για τις υποδομές στο Λιμάνι Μαλαγαρίου που μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν 900 άτομα.

Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα στις 11 η ώρα το πρωί θα κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού ο φάκελος της υποψηφιότητας της Σάμου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021.

Πηγή: era-aegean.gr