AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2015

Προβολή και της Σάμου στη διεθνή τουριστική έκθεση "Philoxenia 2015"

 
Μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η Σάμος προβλήθηκε στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση "Philoxenia 2015" στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου. 
 
Σκοπός της εν λόγω συμμετοχής ήταν η παρουσίαση και προώθηση της Σάμου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας, τόσο στην εσωτερική τουριστική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων, οι οποίες, όπως  και οι έκτακτες επαφές, έγιναν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού. Συγκεκριμένα, έγιναν επαφές με tour operators και τουριστικούς πράκτορες από χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Τουρκία, η Δανία, η Σουηδία, η Αγγλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, καθώς και η Ελλάδα. 
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για νέους, τουριστικά μη κορεσμένους προορισμούς, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως για δραστηριότητες, καθώς επίσης για τα τοπικά προϊόντα των νησιών και τη γαστρονομία τους. Τα στοιχεία επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών.

Στην έκθεση συμμετείχαν με δικά τους ξεχωριστά περίπτερα ο Δήμος Ικαρίας και ο Δήμος Λήμνου, του οποίου εκπρόσωποι επισκέφθηκαν και το περίπτερο της Περιφέρειας. Στο περίπτερο παρευρέθηκαν, επίσης,  εκπρόσωποι των Δήμων Λέσβου και Χίου, του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας", καθώς και επαγγελματίες των νησιών μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Κατά τη λήξη της έκθεσης, ο διοργανωτής, "Helexpo - Philoxenia 2015", απένειμε ειδικό βραβείο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συμμετοχή και την υποστήριξη της εν λόγω διοργάνωσης.