AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Νοε 2015

Αργεντίνικες ταινίες με ελεύθερη είσοδο το Σαββατοκύριακο 21-22/11


Ένα "μίνι φεστιβάλ" κινηματογράφου από την Αργεντινή με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Οι ταινίες και τις δύο ημέρες θα αρχίζουν στις 20:00 και 22:00.

Το Σάββατο στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία "Κamchatcka" (2002), του Marcelo Pina.


Η υπόθεση της ταινίας:

Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή όπως τα βιώνει ο Χάρι, ένα δεκάχρονο αγόρι που το μόνο που θέλει είναι να παίξει και να κάνει φασαρίες με τον μικρό αδελφό του. Ωστόσο, το 1976, όταν η οικογένειά του που διώκεται από τη δικτατορία, αναγκάζεται να κρυφτεί στην εξοχή, ξεκινά μια νέα ζωή που θα βάλει τέλος στην παιδική του ηλικία.


Διάρκεια: 104 λεπτά

Το Σάββατο στις 22:00 θα προβληθεί η ταινία "Made in Argentina" (1987), του Juan Jose Jusid.

Η υπόθεση της ταινίας:

Εξόριστο στη Νέα Υόρκη για μια δεκαετία, ένα ανδρόγυνο επισκέπτεται την Αργεντινή για λίγες μέρες. Σε αυτή την πόλη ξαναβρέθηκε με τον "Νέγρο" και την Γιόλι, τον αδελφό και την κουνιάδα της γυναίκας, οι οποίοι κατοικούν στο Λάνους.


Διάρκεια: 86 λεπτά


Την Κυριακή στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία "Bar El Chino" (2003), του Daniel Burak.


Η υπόθεση της ταινίας:

Το μπαρ "El Chino" είναι ένα μέρος με ξεφτισμένους τοίχους, στο οποίο διατηρείται η ουσία του τανγκό. Οι βετεράνοι ήρωες είναι εμβληματικοί, ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του, ο Χόρχε Γκαρσές, γνωστός ως 'El Chino' (ο Κινέζος). Όσο ζούσε, ήταν σημείο έλξης για πολύν κόσμο που έβρισκε στο μπαρ και στους καλλιτέχνες του την αξία του αυθεντικού, χωρίς προσωπεία και εμπορικά τρικ. Ο Χόρχε, ένας κινηματογραφιστής, τραβάει επί μήνες σκηνές στο μπαρ, με την ιδέα να κάνει ένα ντοκυμαντέρ που να συλλαμβάνει την ουσία της ατμόσφαιρας του μπαρ, αλλά σταματάει όταν ο Τσίνο πεθαίνει. Όταν γιορτάζει εκεί τα γενέθλιά του, γνωρίζει τη Μαρτίνα, η οποία τραβάει σκηνές για την τηλεόραση. Μετά από πολλές συζητήσεις, αποφασίζουν να κάνουν μαζί μια ταινία για το μπαρ.


Διάρκεια: 100 λεπτά

Την Κυριακή στις 22:00 θα προβληθεί η ταινία "El Juego De La Silla" (2002), της Ana Katz.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Βίκτορ Λουχίνε ζει επί χρόνια στον Καναδά και επιστρέφει για πρώτη φορά στην Αργεντινή, απεσταλμένος της εταιρείας στην οποία δουλεύει. Έχει μόνο μια μέρα στο Μπουένος Άιρες να δει την οικογένειά του, με την οποία είχε σχεδόν διακόψει την αλληλογραφία. Οι Λουχίνε, συγκινημένοι με την άφιξή του, είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το χαμένο χρόνο. Οργανώνουν προς τιμήν του μια σειρά από αδιάκοπες οικογενειακές τελετές και του προσφέρουν την αγάπη που είχαν συσσωρεύσει καθ’  όλα τα χρόνια της αναμονής. Η σύντομη παραμονή του γεμίζει με τραγούδια, παιγνίδια, και φαγητό. Η προσπάθεια να διατηρηθούν αλώβητοι οι παλιοί δεσμοί φτάνει σε μια κατάληξη που κανείς δεν περίμενε. 


Διάρκεια: 93 λεπτά